Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:pooki
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Studiomonitorien ja subbarin virityksestä
Aika:15.12.2011 14:27
Ok.
 
Room EQ Wizard onkin tuttu softa ja mittamikki löytyy. Joskus tuli mittailtua ja haettua subbarille paikkaa sen mukaan mistä tuli tasaisin taajuuskäppyrä. No ei se missään ollut kovin tasainen. Sen jälkeen rakensin muutamia ns.bassoansoja (näkyy omakuvassa pöydän takana) mutta mittailut jäi tekemättä.
Nyt tuli hommattua uudet monitorit noiden Behringerien tilalle ja ajattelin että jos mittailis samalla. Talo on puurakenteinen, lautalattia, seinät ja katto haltexia joten jälkikaiuntaa ei ainakaan häiriöksi ole. Aiemmissa mittauksissa oli alapäässä 10db. korostumaa ja kuoppaa vuoronperään. Kuuntelussa alakertaa ei voi todellakaan sanoa kovin tarkaksi, ja tuskin sitä ihan huipuksi saakaan ilman isompia akustointeja. Kyseessä kun kuitenkin asuintila niin kovin suuria ei voi tehdäkään.
Sillä asiasta kyselin että jos hommassa kantsisi käyttää jotain määrättyjä volumetasoja ym.
Kyseisessä tilassahan ei ammatikseen hommia paiskota mutta olisi mukavampi harrastella kun vois luottaa kuunteluun.
 
Mittauksen yhtenä tavoitteena on säätää subbarien taso niin että saadaan koko järjestelmälle tasainen vaste. Laita siis subbarit ensin johonkin perusasetukseen, tee mittaukset, ja säädä subbareiden vaimennusta kunnes tulos on hyvä.
 
Tarkoitatko subbareiden vaimennuksella siis ihan volumen säätöä? Ei siinä meinaan mitään muuta vaimennusta ole.
 
Jos sulla sattuu olemaan mäkki, niin kannattaa ehdottomasti tsekidauttaa fuzz measure- softa.
 
Musakone on pc ( ja viimeinen sellainen joka tähän torppaan tulee ;) ) mutta mäkkikin löytyy ja sillä kyllä mittailut onnistuu. Täytyy tsekata tuokin softa jos se vaikka antais mukavamman näköisiä käppyröitä ;) tai olisi vaikka kätevämpi käyttää.
 
Osaakos nuo softat mitata sen jälkikaiunta-ajan?
 
Kiitoksia vinkeistä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=206182