Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Arkka
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Dramatiikkaa perus bluesrock-pohjaiseen musaan.
Aika:12.12.2011 17:10
Laulava Kylätohtori: Hauska huomata välillä, kun joku kirjoittaa jotain teoreettisia nimiä ja juttuja, että katos, noinhan minäkin olen tehnyt, onko sillä jutulla oikein nimikin. Ja lähinnä nämä omat "skaalat" tulee nimettyä omassa mielessä tyyliin: "Santana-tyylinen pentatoninen, Walli-tyylinen Kingston-juttu, siltä kuulostava väärä nuotti pentatonisessa"....
 
Mietin vain, että miten paljon siitä olisi hyötyä, jos oikeasti paneutuisi teoriaan ja opiskelisi niiden juttujen oikeat nimet ja teoriat. Varmaan auttaisi aika paljonkin..

 
Välillä törmää soittajiin, jotka sanoo etteivät osaa yhtään teoriaa, mut sit paljastuukin, että ne vaan ei käytä yleisiä nimityksiä. Muutenkin omia teorioita taitaa olla vähän kaikilla. Yleisestä termeistä on hyötyä sit ku toisenkin pitää ymmärtää mistä on kyse. Toisaalta taas omissa termeissä on yleensä paljon enemmän järkeä itselle ja ne saattaa inspiroida kun se oma kokemus asiasta korostuu niiden kautta. Monesti mulle käy kyl niinkin, että johonkin kauppakuittiin on keskellä yötä raapustettu joku mystinen hieroglyfi, jonka merkityksestä ei ole enää aamulla mitään hajua :)
 
Mitä ite teorioihin tulee, niin meikä opiskelee niitä hyvin kevyesti yhen asian silloin tällöin jos joku käytännön sovellutus asiaan liittyen inspiroi. Monella tuntuu se opiskelukynnys johtuvan siitä, että luulee, että pitää sisäistää kerralla paljon asiaa, josta ei ole välitöntä iloa, ja aika raskastahan sellanen onkin.
 
Sori offtopic. Tulipa jaariteltua.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=205759