Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:pekka montin
Alue:Koskettimet
Aihe:Keskustelua viulukoneista
Aika:10.12.2011 20:31   (muokattu 10.12.2011 20:56)
Itsekin pitäisi Phaser pedaleita ostella. Mainittavaa kuitenkin on että kun niiden läpi soittaa lähes mitä tahansa viulukonetta, on tulos aina lähestulkoon se sama tai ainakin lähelle. Tämän takia viulukoneita on hyvä olla useampi jos niiden identiteettiä haluaa oikeasti kaivaa esille soittimesta itsestään koska se phaser on ainakin kuitenkin vain se phaser ja sen efekti on aina se sama.
 
Itellä on tällä hetkellä SK-15 ja tuo Hohner String Performer minkä ostin. Kummatkin hyvin elegantteja soittimia, eli "rupea" niistä ei saa irti ellei sitten pedalia hommaa kaveriksi ja se onkin sitten seuraavaksi ostoslistalla smalltone phaser pedalin lisäksi.
 
Tuo Vermonan piano strings on ihan metka soitin ääninäytteiden perusteella. 350 euroa on ihan "ok" hinta siitä. Mielenkiintoisin asia siinä oli poikkeuksellisesti pianosaundi itsessään. Itse viulusaundi siinä oli sangen tavanomainen ja Hohner String Performer kyllä pesee siinä tuon aika äkkiä ja ilman phaseria. Hohnerissa on monien piirien mukaan kaikkien aikojen luonnollisin ja nätein viulusaundi mitä on.
 
Sitten on olemassa tämmöinen "viulukone" joka on mulla seuraavaksi kiikarissa. Tätä on mm. Käyttänyt Radiohead ja Ruotsalaiset. GEM PK4900 . Kaikkien aikojen epäonnistunein analoginen syntetisaattori ja juuri sen takia se on niin hyvä. Jotkut puhuu soittimesta viulukoneena, toiset analogisena, toiset digitaalisena mutta ultimaalista totuutta siitä ei näytä olevan olemassa kenelläkään. Ääninäytteet puhukoon puolestaan.
 
http://www.youtube.com/watch?v=RBo1XEjAHK4
 
http://www.youtube.com/watch?v=KxqUHhbmcz4
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=206046