Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:L.Ruoska
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Studiomikki rääkyjälle ~200e
Aika:09.12.2011 17:21
kmh: No siis, äänitysvaiheessa käytät kompressoria osana ketjuna, jotta kompressori lyttää rääkymisiä sopivasti mutta päästää puhe/kuiskausosuudet läpi ilman kompressointia. Sen jälkeen automoit volyymin lauluraidalla niin että se tasaa ne sopivalle voimakkuudelle.
 
Jos olet mikin soundiin muuten tyytyväinen, ei uusi mikki ratkaise tätä gaininsäätöongelmaa. Se ratkaistaan mikkitekniikalla, kompressoinnilla ja volyymiautomaatiolla.

 
Mulla on kompurassa auto make-up joka, kuten varmasti tiedätkin, maksimoi kokoajan volumen. Gaini ei sinällään ole probleema, vaan jotenkin pahvisen kuuloinen soundi. Ehkä kuiskausjuttuihin tulee enemmän sibilanssia joka saa ne puskemaan läpi paremmin. Jos kuuntelit tuon älämölöklipin, niin varmaan huomasit mitä tarkoitin, haluaisin sen olevan enemmän in your face. Huudan tuossa ihan lärvi kiinni mikissä ja se kuulostaa siltä kuin olisin metrin päässä. Ja jos kaikki mikit soundaavat enemmän tai vähemmän tuolta raakana niin sitten täytyy tsiigata tekniikkaa, eq:ta ja efektointia.
 
Optimitilannehan olis se että homma kiikaistaisi siitä että huudan väärältä etäisyydeltä tai jotain sellaista, joka korjaantuu tiedolla ja taidolla eikä rahalla. Olen kyllä tiedostanut sen, että taitoa tartten enemmän kuin uutta gearia. Suuremmilla skillseillä varmaan osaisin myös erotella soundit paikoilleen niin, että piereskelykin kuulostaisi läpipuskevalta ja tehokkaalta siinä miksissä.
 
Ja Rode Procasterista: mikä siitä tekee sopivan tuossa hintaluokassa tuolle laulutyylille, kerro lisää? :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=206024