Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Kapane
Alue:Elektroninen ja elektroakustinen musiikki
Aihe:Aloitteleva DJ
Aika:07.12.2011 01:11
Musan ostaminen on kyllä hankalinta tässä hommassa. Itse soitan lähinnä junkkaa eli drum&bassia ja hyviä biisejä on paljon, mutta välillä hyvätkään biisit ei maistu. Itse käytän seuraavia kikkoja.
 
A. Seuraan vain tiettyjä artisteja, blogeja ja TOP100 listoja.
Beatportista musaa hankittaessa on helppoa laittaa ne artistit ja levy-yhtiöt seurantaan, jotka järjestäen julkaisevat hyviä biisejä. Itsellä tällaisia levy-yhtiöitä on noin 10 ja artisteja 50. Artistit jotka on ennen vakuuttaneet, vakuuttaa jatkossakin.. Hyvät labelit, kuten Hospital, Shogun, Ram, Breakbeat Kaos, Titan, Playaz ja Liquid V vakuuttavat oikeestaan joka julkaisulla.
 
Toinen hyvä lähde on musabogit, joita seuraan facebookissa ja youtubessa. UKFdnb, DNBarena ja artistien omat sivut toimivat.
 
Näiden artistien lisäksi seuraan genren top100 listaa, josta poimin parhaimmat herkut pois.
 
B. Seuraa mitä frendit ja isot artistit soittaa. Kuuntele heidän mixtapeja ja poista parhaimmat.
 
C. Päätä kuinka paljon aiot käyttää rahaa musaan kuussa, äläkä ylitä tätä. Älä myös osta biisejä heti vaan keräile pikku hiljaa sopiva mälli ja poista se vaikka kerran kuussa tai juuri ennen mixtapen tekoa tai keikkaa.
 
D. Muista soittaa biisejä mistä itse pidät, ellet halua sitten vartavasten olla limudisko top 40 jukeboxi.
 
Alalla on kolme laitestandardia Teknarin vinskat, Pioneerin cdsoittimet ja midikontrollereina joko pioneeria ja native intrumenttia. House puolella Traktor on suosiossa midilaitteiden kanssa ja junkkapuolella serato kera vinskojen.
 
Numarkista ei ole kokemusta, mutta Stantonin SCS4DJ sai aika hyvät arviot uusimmassa DJmagissa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=7&t=205179