Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:P.P.King
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:12 kielistä etsimässä..
Aika:05.12.2011 01:02
Gosuli: Ja itse asiaan. Jammun 720 on 12-kielisissä perushyvä valinta. Ei paras, mutta luotettava. Hyvä soundi ja pitää vireensä tosi hyvin.
 
Täytyy kompata tässä asiassa. Itse ostin samanlaisen Yamahan 1,5 vuotta sitten ja hyvin sillä on pärjännyt. Täytyy myös mainita laadukas rakennusjälki. Kitaran kaula ei ole mennyt jousipyssyksi, vaikka käytänkin paksua kielisettiä. Kaulan väntyminen on käsittääkseni suhteellisen yleinen ongelma 12-kielisillä?
 
Mulla on nyt ollut 2.5 vuotta (?) sellainen, enkä ole ikinä saanut sitä ohutta g-kieltä poikki, vaikka lähes kaikki 12-kielisen soittajat valittavat asiasta. Ja soitan sekä näppäillen että kovakouraisesti runtaten.
 
Multa onnistui tuokin, mutta siirryi sitten 0.11 kielisettiin ja vaihdoin g-oktaavikielen 0.09:ksi. Ei ole enää katkeillut.
 
Omasta mielestäni tuohon 500 euron budjettiin ei kannata missään tapauksessa mahduttaa valmiiksi mikitettyä kitaraa. Mikit ovat yleensä heikkolaatuisia ja nostavat kitaran hintaa turhalla satasella. Ennemmin ostaisin laadukkaamman kitaran ja mikittäisin sen tarpeen vaatiessa myöhemmin kuin hankkisin, heikkolaatuisemman valmiiksi mikitetyn.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=205851