Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Harrastelija
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Reason 6
Aika:03.12.2011 22:14
edenbeast: Tuo reason 6 houkutteleekin lähinnä siksi ettei tarvitsisi pitää montaa eri ohjelmaa yhtä aikaa. Toisaalta Studio Onessa taitaa olla enemmän efektejä ja parempi masterointi. Valinta on vaikea... Studio onea on tullut testattua demoversiona ja aika mukava oli, Recordia testasin kanssa silloin kun se tuli ja sillä erää jäi ostamatta. Voi olla että pitkässä juoksussa tuo Studio One olisi parempi ostos. Toisaalta Sonar x1 houkuttelisi myös, olen tykännyt sonarin vanhasta le-versiosta. Hinta vaan nousee vielä lisää.
 
Se, ettei tarvitsi pitää montaa ohjelmaa yhtä aikaa on ehkä yksi suurimpia syitä minkä vuoksi itsekin olen miettinyt jotain Reasonin tapaista mahdollisuutta. Siksi ostin aikanaan Recordinkin, kun oli muutama soitin refill valmiiksi omasta takaa lisänä.
 
Masterointi on Studio Onessa erilainen, Record/Reason 6 systeemeissä on ihan hyvät masterointi työkalut joilla saa aikaan jos osaa. Itsehän nyt en osaa erityisen hyvin ja onhan noita Reasonin efektejä kautta aikain hiukan dissattu, tosin kyllä kehuttukin.
 
Suurin syy nyt kuitenkin oli itselläni juuri tuo "mahdollisimman vähän ohjelmia" että niitäkin oppisi kunnolla käyttämään kun vuosia haali erilaisia plugareita ym. joihin tutustui lähinnä pinnallisesti alla olevan ohjelman lisäksi.
 
No, kun nyt kuitenkin opin vuosien mittaan käyttämään Samplitudea ohjelmana eri plugareineen, päädyin sitten itsekin kalliiseen vaihtoehtoon, mutta siinä tulikin sitten mukana Yellowtoolsin Independence 70 gigan soitinkirjasto, joten periaatteessa kaikki on nyt yhdessä ohjelmassa.(Onhan Independence toki plugari, mutta hyvin integroitu Samplitudeen nykyisin, koska Magix osti Yellowtoolsin)
 
Ainakin kaikki tarpeellinen itselleni koska mukana tulevat plugaritkin ovat ihan riittävät ja hyvätasoiset. Samplitude nyt ei ole kovin käytetty tai tunnettu suomessa muuta kuin niitten markettiversioiden osalta, keskieuroopassahan tuota käytetään paljonkin studioissa Sequoian ohella.
 
Hintahan nousi, tosin itselläni oli hyötyä vanhasta, kun pystyi päivittämään Samplitude Pro X Suiteen, pääsi paljon halvemmalla, eli aika lähelle Reason 6 hinnalla.
 
Mitä sitten tuohon rewire mahdollisuuteen tulee, niin toki se kaikissa Reason versioissa on yksi vaihtoehto. Se vaan syö tehoja ja tekee juuri sen, että pitää olla useampi ohjelma käytössä/opeteltavana ja jos pyrkii yksinkertaisuuteen ja käyttämään aikaa sen musan tekemisen opetteluun, niin silloin ainakin itselleni on paras systeemi "mahdollisimman vähän mutta riittävät" ohjelmissa.
Kyllähän tuotakin tuli joskus käytettyä, mutta kyllästyin aika pian sen kanssa.
 
Valintojahan nämä aina ja hiukan makukysymyksiäkin. Mac maailmassa hyvä yhden ohjelman paketti olisi Logic mutta Macia omistamattomalle siihen tulisi päälle sen ostamisen kustannukset ja muuta pientä, joten siinä tapauksessa ei mikään halpa vaihtoehto, etenkin jos Windows ympäristöön on jo hankittuna erilaista roinaa jota voi jatkossakin hyödyntää.
 
Harrastelija
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=205886