Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Harrastelija
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Reason 6
Aika:03.12.2011 20:49
edenbeast: Osaisikos joku Reason kutosen omistava kertoa onko tuo Reasonin audioäänitys millään tavalla pätevä. Tarkoituksena olisi saada aikaan julkaisukelpoista ääntä. Mulla menee tietokone vaihtoon ja olen olosuhteiden pakosta joutunut liukumaan pois periaatteestani rakentaa analoginen studio joten olen pakotettu hommaamaan äänitysohjelma. Minulla on ennestään Reason 4 johon olen ollut tyytyväinen ambientimmassa hommassa ja Zoom r16 mutta siinä on ollut liikaa värkkäystä pyöritellä raitoja Reasonista Zoomiin joten tuo Reason 6 vaikuttaisi oivalliselta vaihtoehdolta. Kiinnostaisi vain onko laatu likimainkaan sama audioäänityksessä kuin esim Presonus Studio onessa joka on ollut toisena vaihtoehtona. Ja välikysymyksenä, toimiiko Reason 4 windows 7:lla. Kiitos jo etukäteen jos joku vaivautuu minua valaisemaan.
 
Enpä omista Reason 6:sta, demoa tosin testasin ihan mielenkiinnosta. Sillä voi tehdä kaiken ja tallentaa, ainoa että demolla ei saa auki tallennuksia.
 
Sen sijaan omistin Recordin aika kauan, joka oli ropellipäitten ensi yritys audionkin äänittelyyn Reason 5 rinnalla. Nehän sai yhdistettyä jos omisti kummatkin. Tuossa kutosessa sitten on valmiina kaikki yhdessä ja Record ilmeisesti katoaa valikoimista.
 
Laatu audion äänityksessä on hyvä ellei loistava, johan Recordkin sai asiasta kehuja eikä tuossa Reason 6:ssa ole ainakaan taaksepäin menty.
Omin korvin kuunneltuna itse olen saanut parhaan kuuloista suoraan juuri Recordilla, Studio Onella ja Samplitudella, jota olen käyttänyt vuosia, joten siinä mielessä ei pahaa sanottavaa tuostakaan.
 
Ainoa on se, että toki Studio One antaa hiukan enemmän erilaisia mahdollisuuksia äänenkäsittelyyn kuin Reason, mutta kyllä Reasonissakin ihan riittävästi niitä tuollaisena on.
 
Kokeile demoa, senhän saa imaistua ropellipäitten sivuilta. Voi olla että kotiäänitysten suhteen olisin itsekin harkinnut Reason kutosta, ellen juuri syksyllä olisi palannut takaisin Samplitudeen ja satsannut taas vähiä varojani siihen.
 
Sehän vielä tietysti haittana ja hyötynä, Reason on todella vakaa kun ei sitä voi sotkea erilaisilla plugareilla, tosin soundejahan saa refilleinä vaikka mitä ja mukana sitten tulee ihan kattava paketti eri efektejä ja muokkaustyökaluja. Studio One taas syö vst plugareita (ei tosin Artist versio) omiensa lisäksi ihan kiitettävästi ja on melkoisen selkeä ja näppärä käyttää.
 
Se tärkein, eli audion laatu äänityksessä Reasonissa pärjää kyllä mille tahansa DAV:lle, mutta testaamallahan tuo itsellesikin selviää.
 
Harrastelija
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=205886