Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Billsner
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Keinokuorma kyselyä..
Aika:03.12.2011 17:36
hallu: No itselläni on Koch LB120 johon olen tyytyväinen ja uskon, että se olisi ihan onnenomiaan tuohon sinun tarkoitukseesi. Siinä ei ole säädintä vaimennukselle Webermassin tapaan ja imbedenssikin on kiinteä eikä säädettävä webermaasin tapaan. Kochissa vaimennus tapahtuu tökkäämällä kaappipiuha halutun vaimennuksen tarjoavaan jakkiin (ilmoitetaan prosenttia kokonaistehosta 1%,15%, etc. ad 100%).
 
Millään tapaa haukkumatta Kochin keinokuormaa (kun en ole testannut), mutta minun mielestä Weberin Massissa oleva impedanssin valitsin ja portaattomasti säädettävä kuorma on pikemminkin hyvä asia eikä huono.
 
Siinä on myös mahdollisuus liittää kaksi kaappia.
 
Kuten on Weberin Massissa. Kuulemma ovat rinnan kytketty. Sitä ei missään lukenut Weberin sivuilla, mutta kysymällä sekin selvisi.
 
Siinä ei ole tonestakkia Weberin tapaan ja kuitenkin suurimmilla vaimennuksilla se syö selvästi yläpäätä, mutta dynamiikka tuntuisi säilyvän varsin hyvin.
 
Massin tone stack toimii ainoastaan silloin kun sen line-out on käytössä ja vaikuttaa ainoastaan siihen line-outin signaaliin. Itse en ole huomannut yläpään tahi dynamiikan katoamista millään muotoa. En kyllä mikään kultakorva olekkaan...
 
Siinä on mahdollisuus käyttää sitä "mykkänä" kuormana ilman että kaappia kytketään ollenkaan
 
Massissa on myös kun väännät kuorman täysille (ns. "dummy load").
 
(siinä on kuuloke lähtö balansoitu kaappisimuloitu linjalähtö maalenkin katkaisukytkimellä sekä kaksi kaksi eri herkkyydellä varsutettua simuloimatonta linjalähtöä ja kuulokelähdössä on äänenvoimakkuuden säädin. Hinnaltaan tuo asettuu samalle tasolle webermassin kanssa. Kochissä on virtaliitin tuuletinta varten mutta se ei tarvitse sitä (ainakaan 60wattisella fender bluesdevillellä en ole saanut sitä edes lämpiämään usean tunninkaan luukuttamisella edes mykkänä.).
 
Massin saa myös kuulokeliitänällä jos tilaa sen suoraan jenkeistä. Omassani ei sitä ole, koska vuonna 2007 ei ollut sitä optiota tarjolla.
 
Weberissä kuormitus toteutetaan sen sisällä olevalla oikealla kaiuttimella joten siksi virtaa ei tarvitse.
 
Kochin saa helsingistä ostaa kivijalkaliikkeestä samasta paikasta kun webermassinkin kruununhaasta (olikohan se prosound tai soundstore tms, se liikkeen nimi). En osaa sanoa miten tuo koch laadullisesti vertautuu muihin, mutta hinnaltaan se asettuu samalle tasolle webermassin kanssa.
 
Halvimmalla Massin saa kun tilaa sen suoraan Weberiltä Jenkeistä. Näin minä tein. 100W kuulokeliitänällä varustetulle Massille hintaa tulee alveineen ja tulleineen noin 310€.
 
Se käyttää eri tekniikkaa webermassin kanssa mutta en osaa noita vertailla muuten. Webermassissa on hyvää ainakin se taajuuskorjain jolla voi kirkkaiden taajuuksien putoamista kompensoida.
 
Kuten ylempänä kirjoitin niin tone stack toimii ainoastaan sille line-out signaalille.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=205888