Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ATIA
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:8 tuuman kaiutin bassorefleksi kaapissa ja matalat taajuudet
Aika:03.12.2011 11:42   (muokattu 03.12.2011 13:24)
Moi.
 
Kiitos vastauksistanne!
 
Olen käyttänyt Bassbox Pro ohjelmaa. Se on helppo ja nopea. Olen kokeillut sillä vaikuttaako kaapin seinien koko/muoto toistoon, en ole huomannut vaikuttavan. Ilmeisesti se ei ota siis huomioon etulevyn koon/muodon vaikutusta.
 
Jaa, ruksaamalla kohdan "include diffraction response shelf" etulevyn mitat vaikuttavat toistoon (ilmeisesti ohjelma olettaa, että kaiutin on keskellä etulevyä). Tosin kunnolla toimiakseen tämä vaatii Bassbox kirjaston mallin kyseisen kaiuttimen akustisesta toistosta. Jos tätä ei ole (on vain Thiele/Small arvot) 1kHz alueen jälkeen ohjelma ei osaa antaa mitään käyttökelpoista tietoa. Ohjelmassa on tunnetuimpien kaiuttimien akustiset mallit mutta kirjastossa ei ole malleja kaiuttimille jotka ovat tulleet markkinoille kirjaston luomisen jälkeen.
 
Perinteisillä mitoilla etulevy tuo noin 400Hz alkaen seuraavien 3 oktaavin aikana nousevasti 1-6dB lisää käyrään . Sitten kauttimen toisto alue loppuu ja käyrä tippuu jyrkästi. Tuota voisi varmaan yrittää tasoittaa sopivan kokoisella low pass filtterillä, mutta se on liian jyrkkä (-6dB/oktaavi). Miten tuon voisi tasoittaa passiivisilla komponenteilla?
 
Kiitoksia avustanne ja ajastanne!
 
T: at
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=205859