Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:akuankkakomppi
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kitarankielten paksuus sähkökitarassa ja akkarissa
Aika:02.12.2011 10:48   (muokattu 02.12.2011 10:56)
Sähkiksissä .011 Elixirit, akkareissa .010 - .012. Kitarat pääsääntöisesti normivireessä, joitain satunnaisia kokeiluja lukuunottamatta.
 
Kymppisetti on suht' pitkäskaalaisessa kepissä, mukavan heleältä kuulostaa. Varsin todennäköisesti nimenomaan tässä kepissä kokeilen Nashville-viritystä, sitten Rushin "Nobody's Hero:n" kimppuun...
 
Aki tuossa toi esiin erittäin tärkeän asian: kepin säädöt. Usein yhtälö pitkä skaala + korkea action + paksut kielet + normivire = mahdoton kitara soitettavaksi - ellet sitten soita sillä pelkästään slidea.
 
Mun intresseissäni ovat pääasiassa rokin räime (AC/DC jne) ja luussin renkutus, ns. "katusoittajan pakollisia" ja joitain omia piisejä unohtamatta. Tykkään siitä, että kitara *soi* ja siitä, kepin säädöt (kielten korkeus, intonaatio jne) ovat kohdallaan.
 
Tosin tähän samaan hengenvetoon väitän, että mieleisekseni säätämäni keppi takuuvarmasti jonkun toisen m-nettiläisen käsissä tuntuu hirveältä halolta, jos edes siltä.
 
Omat korvat ja omat sormet ovat kieliasioissa paras mittari. Toki näitä säikeitä lukiessa saa hyviä vinkkejä, mutta kuinka moni meistä omalla autolla liikenteeseen lähtiessä huhuilee naapurilta peilien ja penkin säädöistä?
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=205358