Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:prtzah
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Steinberger ZT-3
Aika:01.12.2011 22:14
Joonas.H: Eli siis voi rikkoa säätämisvaiheessa liiallisella voiman käytöllä, vai voi rikkoa, jos esim. käyttää kampea/vireenvaihtoa voimalla?
 
> En usko että säätämällä hajoaa, eikä kampeamisellakaan - hölmöydellä vaan hajottaa mitä vaan kun oikein yrittää. Älä kerro kenellekään muulle, mutta innostuin muissa kitaroissa (silloin oli mm. Gibson 175) vaihtamaan paksumpiin jatsisetteihin (013). Sitten tein saman GM:ssä ja kas kummaa, kuukausien mittaan alkoi Tremolon palautuminen olla yhä heikompaa, joten ei kun eräänä viikonloppuna vääntämään säätöruuvia niin paljon kuin lähtee... jengathan siitä meni...
 
En ole jaksanut hajonnutta osaa etsiä, enkä tiedä löytyisikö n. 1986 malliseen, enkä myöskään raaskinut sitten uutta tremoloa hankkia (hinta about 650,-), joten nyt käytän tremolo lukittuna. Erittäin hyvä tämmöisenä "kiinteätallaisenakin", ja edelleen pysyy myös vireessä loistavasti.
 
Esim. nuo? http://www.thomann.de/fi/daddario_esxl_110.htm
 
> juuri noita olen käyttänyt kun viimeksi ostaessani Levytukussa sattui vain tuota merkkiä olemaan ja ostin muutaman setin.
 
Siis miten tuo kielten vaihto sitten tapahtuu tuohon transtremolo tallaan?
 
> Helpommin kuin mihinkään muuhun kitaraan: Tremolo perusasentoon, tallasta sormilla kielenpitimen ruuvi löysälle, vanha kieli pois ylä ja alapään koloista, uusi koloihin, kiristys, kielen viritys + venytykset, ja sillä selvä. Tottumattomalla menee kielen vaihtoon ehkä yli minuutti, tottuneella ei.
 
Kuten sanoin, ZT-3:a en ole kokeillut, mutta tässä linkki toisen uudemman mallin kielenvaihtoon. Näyttää melko samalta kuin omissa vanhoissani, joten oletan että ZT:ssä on ihan vastaava.
 
http://www.youtube.com/watch?v=CCNUmZouors
 
Tämä on muuten vaan aina yhtä hauska Steinberger demo (eikä ole huijaus):
 
http://www.youtube.com/watch?v=rDeiyx2mByo
 
Lisäinfoa paljon löytyy tietysti täältä:
 
http://www.steinbergerworld.com/
 
ja täältä:
 
http://launch.groups.yahoo.com/group/steinberger_world/
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=205826