Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:sormunen
Alue:Rock, pop, alternative
Aihe:Suomen ensimmäinen rockmuusikko ?
Aika:01.12.2011 09:58
Niin, kyllähän tietysti kaleniukset, enteet, järnströmit, loukialat, förarsit ja mikäs tämä mimmi oli olivat tyyppeinä aloittajia, mutta kuitenkin heidänkin takanaan olivat vanhat ammattituottajat/soittajat, jotka vain tavan mukaan kuorivat uudesta ilmiöstä kermaa päältä. Toinen asia on sitten se, että muutamat jatkoivat myöhemminkin. Tulihan Rock-Jerryltäkin vielä -70-luvulla come back -albumi silloin parhaaseen hurriganesaikaan. Mutta silloin alussa takana olivat kuitenkin onnigideonit, herbertkatzit jne, jotka eivät iällisesti olleet niin vanhoja, mutta jotka kuitenkin edustivat selkeästi eri sukupolvea ja eri tapaa tehdä musaa.
 
Siinä mielessä, jos ajatellaan nuorison omaa ääntä nuorisolle, Raittiset ja ennenkaikkea rautalanka taisivat olla ensimmäinen oma ääni. Eritoten rautalanka oli kaupunkilaisnuorison omaa soundia, jota vanhemmat ammattimuusikot eivät kyenneet kopioimaan. Herbert Katzhan sitä yritti ja teki itsensä tiettävästi naurun alaiseksi jo aikalaisten mielestä.
 
Näillä Pakarisilla niin hyviä ja rankkkoja kuin he saattoivatkin olla, ei ole kyl tämän asian kanssa mitään tekemistä. Enkä missään tapauksessa halua dumata esimerkiksi Onni Gideonia. Mies, joka syysmyrskyn keskellä kykenee tuomaan konkreettisesti auringon Leban saliin, on hyvä ihminen.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=3&t=205784