Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:pekka montin
Alue:Koskettimet
Aihe:Laajat otteet yhdellä kädellä
Aika:28.11.2011 21:28
luoma-kunta: Löytyyköhän muusikoiden.netin kollektiivisesta tietoisuudesta harjoituksia käsien ulottuvuuden lisäämiseen pianoa soitellessa? Toisin sanoen, miten harjoitella turvallisesti isojen otteiden soittamista yhdellän kädellä? Desimejä (oktaavi + terssi) tulee sen verran usein vastaan ja ovat sen verran käteviä, että haluaisin saada soitettua murtamatta. Väittävät, että mulla on pitkät sormet eli uskoisin, että tarvitaan vain vähän harjoitusta.
 
Noonin (okt + sekunti) saan soitettua jokseenkin vaivattomasti ja jotkut desimit (esim eb-gb) soivat juuri ja juuri. Tarvetta olis kuitenkin vähän vaikeempiinkin otteisiin, kuten d-f# ja db-f. Tahtoo osua viereisiin koskettimiin, kun pitkälle joutuu venyttämään.

 
Oma opettaja joskus sanoi että tuon asian kanssa ei saisi hosua. Askel kerrallaan.
Mä saan soitettua desimin "ok" yhdellä kädellä mutta sen jälkeen ei kyllä käsi taivu enään minnekään. Ahdas asettelu oli taas puolestaan joskus asia josta kiinnostuin kun se tuossa progessa ja kinkkisemmässä poppiskamassa on aika oleellinen asia. Noi yhden käden jazzijutut on sitten taas asia mistä en tiedä liikoja(en mitään). Mutta, pienestä liikkeelle, uskoisin.
 
Pianistit joituu harjoittelemaan pirusti vasurillakin juttuja kun synisteilla monesti se puoli unohtuu ja puolestaan se oikea käsi sitten on usein monilta ominaisuuksiltaan jopa"ylikehittynyt".
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=205763