Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:McNulty
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Sähkökitaran ostaminen New Yorkista?
Aika:25.11.2011 11:46
dabster: Itse toin HSS deluxe straton viime kesänä kylläkin Seattlesta, mutta tässä pari vinkki omasta kokemuksesta.
 
- Tsekkaa lentoyhtiösi ja mahdollisten yhteistyölentoyhtiöiden rajoitukset (voivat poiketa toisistaan) käsimatkatavaroissa. British airwaysillä ei ollut ongelmaa kovan laukun kanssa.
 
- Kova laukku on mielestäni ehdoton, ei tarvitse varoa ja pelätä niin pirusti kepin puolesta. Myös lentoasemalla ja muualla on helppo raahata kun kova keissi menee kärryihin muiden romujen kanssa.
 
- Käytetty kitara ja käytetty laukku tuskin kiinnittää tullissa huomiota..?
 
- Ryykäise lähtöportille ajoissa ja jos joudut jonon hännille, kysy henkilökunnalta mahdollisuutta mennä jonon etupäässä koneeseen. Saat kitarasi ylähyllylle ja siihen muuta tavaraa päälle. Yhdellä britillä oli akustinen pehmeässä pussissa ja kaveri kiitti tuhannesti, kun sai laittaa skittansa oman kovan keissini päälle, vaikka tuli koneeseen ihan loppupäässä ja kaikki lokerot tietty täys.
 
- Ihan halpaa ritsaa ei mielestäni kannata tuolta saakka raahata. On siinä kuitenkin sen verran vaivaa ja edullisesti saa halvempia malleja käytettyjä täältäkin.
 
- Löysää kielet ennen koneeseen nousua ja laita vaikka jotain t-paitoja sinne laukkuun lisäfylliksi, ettei varmasti kitara heilu laukkua käsitellessä.
 
- Varaa aikaa liikkeissä kiertelyyn ja tee liikkeiden kartoitus niin huolella, kuin vain etukäteen on mahdollista.

 
Plussan täräytin... todella hyvät ja selkeät vinkit! Itse toin aikanaan kanssa yhden LP Customin New Yorkista. Ostin sen Ludlow Streetiltä (Ludlow Guitars) käytettynä, LP:n silloisen oman chainsaw-laukun kera. Siihen maailmanaikaan laukun sai lentoemon kaappiin... nykyään moinen käytäntö ei taida olla mahdollista, mutta kysyähän voi aina.
 
New Yorkissa liikkuessa kannattaa muistaa tosiaan varata aikaa. Siellä saa päiviä kulumaan ihan muutamissa liikkeissä. Toinen mihin kannattaa varata aikaa ja rahaa, onpi käydä Hudsonin toisella puolella (lue: New Jersey). Hollandia tai Lincolnia pitkin ja maksaa tullit. Esim. Guitar Bar ja Guitar Bar Jr. Hobokenissa, Guitar Center Springfieldissä (Newarkin lähettyvillä), Metropolis Jersey Cityssä jne.
 
Aika nopean katsauksen saa firmoista kun Google Mapsiin kirjoittaa hakuun (guitars, New York, USA). Tulee Guitar Centerit ja Sam Ashit yms. Sekä tietysti useita nyrkkipajoja. Jos on aikaa niin googleta myös pawnshopit. Niistä tekee monesti löytöjä. Itse ostin muutamia vintage-speduja aikanaan panttilainaamoista. Esim. yhteensä ~20 dollaria Script DynaCompista ja TS9 silver labelista :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=205416