Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jorma666
Alue:Livetoiminta
Aihe:Korvanapit IEM-systeemeissä
Aika:24.11.2011 11:50   (muokattu 24.11.2011 12:00)
Ylivoimaisesti parhaat ei-valetut luurit on mun mielestä UE:n triplefi 10. Kestää pitkään ja soundi on parempi kuin monella muulla valmistajalla. http://www.thomann.de/fi/ultimate_ears_ue_sf_10_pro_triplefi.htm
Saksan hinta näyttäis olevan ihan kohdallaan kun vertaa muihin valmistajiin. Muistaakseni noissa ja shureissakin tulee mukana valikoima erilaisia sovitteita joista voi valita mieleisen, ja sitten tilata lisää varaosia. Useimmat mieltyy foameihin. Shuren foam sovitteet kestää ehkä keikan - kaks, UE:n sovitteella vetelee useamman keikan. Eli saa niitä ison satsin varata joka tapauksessa.
 
Parhaiten päässä pysyy valettu kuuloke. Eri valmistajilla on tarjolla ratkaisuja. Käsittääkseni ainoa joka tekee kauppaa suoraan Suomessa on Kuulotekniikka, joka myy brittiläistä ACS-luuria. http://www.kuulotekniikka.com/?sivu … acs_melusuojaimet_ja_korvamonitorit
Tästä mulla ei ole henkilökohtaisia kokemuksia, mutta olen kuullu firman toiminnasta kehuja.
 
Ongelma noissa valetuissa kuulokkeissa on että niitä on hankala testata ja vertailla, kun se tarvis aina sen omaan korvaan tehdyn luurin. Kohta joku sanoo että Ultimate Ears on paras, mutta väittäisin että sillon ei oo paremmasta tietoa, vaikka ihan hyviä nekin on. Semmoseen erilliseen valettuun sovitteeseen ja kuulokkeeseen en lähtis, sekin on kokeiltu ja ei oo hyvä. Tämän hetken lippulaiva tuntuu olevan JH Audion paras (kallein) malli, mutta nekin joutuu tilaamaan Jenkeistä kuten myös esimerkiksi Ultimate Earsin. Muotti otetaan toki Suomessa ja se sitten lähetetään eteenpäin. Hintaa tämmösellä operaatiolla on noin 1000 euroa, aikaa saa varata toimituksineen kuukauden verran. Mutta on ne sitten hyvätkin. Kun tosissaan alkaa tekeen hommia niin kannattaa satsata. Hyvä langaton ja hyvät kuulokkeet on kuitenki lopulta halvemmat kuin 1 kanava laadukasta kulmamonitoria.
 
Ylläpidosta sanon sen verran, että kannattaa putsata. Antiseptinen (hajusteeton!) pyyhe on pieni satsaus siihen ettet saa korvakäytävään tulehdusta. Nimimerkillä puoli vuotta se vaivas ja vähän väliä joutu korvaa huuhteleen. Luurin mukana tulevalla työkalulla ottaa enimmät vahat pois kuulokkeen sisältä. Piuhat noissa ainakin mulla ja monilla muilla hajoaa ensin, että niitä voi olla varalla. Sekä joku järkevä säilytys/kuljetusratkaisu.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=205634