Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Nick Curry
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Leppäbodyn maalaus ja lakkaus
Aika:24.11.2011 00:38
puuvarasto: Tarkoitus olisi hioa puolivalmis leppäbody, sitten maalata siihen metallihohtopinta ja lopuksi lakata ohkaisesti. Olen nitrolakannut yhden kitaran pensselillä ja tiedän että sillä tavalla saan uskottavaa klommoa ym. vintagea ;) mutta ei siisitä pintaa. Mulla olis käytettävissä hyvä maalaamo sähkö ja paineilmaruiskuilla, mutta se on toisella puolella kaupunkia, joten siellä homma pitäisi saada sujumaan nopeasti.
 
Laittakaa linkkejä ja vinkkejä pohjustuksista maaleista ja lakoista. Nitron ruiskuttaminen himottaisi, ja sitähän voi vetää suoraan puolikuivan päälle aika nopeassa tahdissa jos ei tule hiomisen aihetta välillä?

 
Olen saanut tosi hyvää jälkeä Troton-merkkisellä 2-komponenttisella akryylilakalla. Se ei juuri valu, kuivuu 16 tunnissa hionta- ja päällelakkauskuivaksi ja antaa Farécla G3 ja G10-hiontatahnoilla kiillotettuna aika upean korkeakiillon. Pinta on kova eikä naarmuunnu helposti (nimike on Scratch Resistant). Tuotetta myy automaalit.net http://www.automaalit.net/epages/Ga … ectPath=/Shops/1682/Products/00236.
 
Gold Top-lakkauksen saa aikaan sekoittamalla 125 ml tinneriä ja 125 ml valmista lakkaa, seokseen sekoitetaan 15 ml kultapronssijauhetta. Jauhetta myy Konstniekka http://www.konstniekka.fi/. Hyvän ja tasaisen pohjamaalin päälle ruiskutetaan riittävän monta kerrosta, jotta väristä tulee tasainen. Sitten vain muutama kerros kirkasta laimentamatonta lakkaa toisella ruiskulla, hionta ja kiillotus. Kultamaalaukseen käytettyä ruiskua ei kannata käyttää enää muuhun maalaukseen, ellei halua kullanvärisiä hippuja kaikkeen maaliin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=205286