Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:anapena
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Mitä asioita pitää ottaa huomioon, kun rakentaa PC:tä musakäyttö
Aika:23.11.2011 01:01   (muokattu 23.11.2011 01:05)
Aalimupina: Miten pitkään sulla on ollut tuo PearC? Mietin vain ihan sitä, että onnistuuko sillä myös käyttiksen päivittäminen vai tuleeko siinä vaiheessa sitten kernel-paniikki? Ja kaikki menee persiilleen.
 
Onko kaikki toiminut ihan "samalla tavalla kuin mäkissä"? Siis tarkoitan sitä, että ei tarvitse häslätä ajureiden kanssa niin kuin aikanaan jouduin windowsin kanssa häsläämään. No se oli kyllä vuonna 2002, kun olen ollut aktiivisesti windowsin kanssa tekemisissä.

 
Olisko mulla noin viisi viikkoa ollut tämä käytössä. PearCilta tulee aika hyvät ohjeet koneen kanssa toimimiseen, ihan ummikon ei kannata tähän ryhtyä. Hieman atk-henkeä vaaditaan:) Käyttiksen automaattinen päivitys neuvotaan ottamaan päältä pois. Ilmoittavat kun päivitykset voi ladata, vissiin testailevat niitä. Itse en ole vielä ehtinyt käyttiksen päivityksiä edes ihmettelemään.
 
Ja ihan kaikki Applen karkit eivät tässä toimi ilman lisäkampetta, niinku kameraa, mikkiä, bluetoothia, airporttia. Jos niitä tarvii, niin kait ne saa laiteltua.
 
Ite hankin Suomesta firewiret, lisämuistit jne. Halvemmalla pääsi, mutta oma roplaamisensa ja odottelua taas, kun ei tavaraa olekaan heti hyllyssä...
 
Mukana tulee joku Lionin tikku sekä recovery stick hätätilannetta varten. Jotain tutoriaaliakin tuli sähköpostitse. En ole ehtinyt täysillä paneutumaan aiheeseen.
Tarvis vissiin käyttislevystäkin tehä klooni hyllyyn, niin pääsis helpommalla jos tulee ongelmia.
 
Pientä häsläämistä alussa tietenkin oli, mutta ne liittyivät lähinnä audiosoftan aktivointiin, ja helkkarin tuoreeseen käyttikseen. Hylkäsin näemmä hyväksihavaitun metodin tulla yksi iso askel perässä, vähintään. Käytössä Nuendo 5.5.1, Focusrite LiquidMix, lisäplugarit Ozone, RX ja Nectar sekä JL Cooperin ohjain. Äänirautana Motu 828.
 
Vaihdoin kaiken lumipallon tavoin. Ensin oli iMac ja Digital Performer, siihen tuli sitten rinnalle Nuendo 4. Vähän aikaa touhuttua halusin tehokkaamman koneen, Nuendo vähän pyki, tai sitten käytin sitä jotenkin tyhmästi. Siispä PearC Lionilla, no sitten oli ihan pakko päivittää Nuendokin uudempaan ja laittaa isompi näyttö ja vaihtaa kontrolleri jne. Helpompaakin olis voinut olla, kun näin jälkikäteen miettii. Ei se muuten, mutta kun töitä piti tehdä koko ajan. PearCci odotti sivupöydällä kiltisti asennusvuoroaan, kun vanhalla koneella piti touhuta oikeesti.
 
Motiivit Nuendoon olivat parempi kyky avata OMFeja sekä mahdollisuus asentaa se tarvittaessa Windowsiin. Jos Applemaailma alkaisi jostain syystä niinku tökkimään. Osittain samat motiivit pätevät PearCiin. Eikä käytetyn euromäärän painoarvoa voi väheksyä. EBaysta vanha Nuendo ja hackintosh alle. Vähän seikkailumieltä, sano...:)
 
PearCin toimitusajat eivät mulla pitäneet ollenkaan, ja asiakaspalvelun vastausajat ovat todella pitkiä. Asiakkaan pitää olla todella hyvähermoinen ja aikaa pitää varata prosessiin, paljon. Loppujen lopuksi tuote on ihan ok, mun mielestä.
 
Alunperin mun piti hankkia vähän käytetty 27 iMac, mutta miten tässä näin kävi? En pysty enää muistamaan...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=205580