Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:vasili
Alue:Musiikin teoria ja säveltäminen
Aihe:Auttakaa tyhmää!
Aika:19.11.2011 00:46   (muokattu 19.11.2011 01:31)
baron: Siis septimisointuun (dom-sointuun) voi pistää lisäsäveliksi melkein mitä tahansa mutta maj7 sointuun ei noitten auktoriteettien mukaan voi.
Mutta: Säännöthän on luotu rikottaviksi!!
 
(Mä yleistäisin tätä: Pukukoodeja, ravintolaetikettejä, musasääntöjä ym ei saa rikkoa tyhmyyksissään mutta tarkoituksella: JEES!!)

 
Vähän kyllä ihmetyttää tuo Backlundin yleistys. Itsehän en tuota kirjaa tunne (jonka erinomaista typeryyttä ja turhuutta kerrassaan loistava, käytännönläheinen, fiksu ja hauska teoriamaikkani - teoria- eli hahmotustunneilla soitettiin ja kuunneltiin musaa todella paljon -Jyväskylän konsalla muisti joka tunnilla korostaa.)
 
Miksi #11 olisi vältettävä lisäsävel maj7-sointuun? Hyvänä käytännön esimerkkinä käykööt, että yleisin loppusointu vanhoissa duurisävellajeissa kulkevista jazzstandardisovituksista on maj7#11 (tai ylipäätään D/C- tyyppinen sointu) - puhumattakaan duurisävellajin neljännen asteen soinnusta (Maj7, laajenee 9, #11, 13, ei vältettäviä säveliä). No joo, turhaa saivartelua, mutta kaipaan Backlundin perusteita tuolle väittämälle, jonka hän esittää opuksessaan, jota ainakin arabialla ilmeisesti edelleen luetaan kuin raamattua (toivottavasti ei)...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=39&t=205290