Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:humppahanuristi
Alue:Livetoiminta
Aihe:Pienikokoiset "Line Array" pa-kaiutinsetit tanssimusiikkiin ??
Aika:18.11.2011 15:29
Taitaa äänimiehet painia erisarjassa tanssibändin kanssa pääasiassa.
 
Oulun Edenissä viime syksynä kuuntelin Korsuorkesteria, heillä oli jotkut Bosen tikut tolpan nokassa ja sitten jotkut muun merkkiset subbarit. Päätteistä ei hajuakaan.
Mutta ei kuitenkaan L1 systeemi mutta ne ylätikut samanoloiset.
 
Tila oli se rannanpuoleinen kahden lasin välissä oleva "terassi": pitkä, kapea ja kaareva. Ääntä tuli riittävästi ja siitä sai selvän joka puolella salia.
Kesällä kuulin duoa yhdellä L1-tolpalla subbarin päällä. Tila oli seurantalon sali ja toistasataa henkeä paikalla. Ihan riittävä meteli ja soundi tuollaiseen tilanteeseen todella selkeä.
 
Tanssibändejä kiertää paljon niillä ikiaikaisilla 50kg/loota vehkeillä, joiden ääni tuntuu tulevan kellarista. Ei meilläkään taida ihan niin huippua olla, kun powermate 2200 hoitaa miksauksen, kaiut ja vahvistuksen, joka ajetaan EV:n SX300:sta (2kpl+joskus subit omalla päätteellä, jos jaksaa kantaa) ulos.
Ei varmaan täytä mitään kriteerejä mutta noin omakohtaisena kokemuksena äänenlaadultaan on yli keskitason maakuntia kiertelevien tanssibändien joukossa.
 
Ja 1000 hengen tilaisuuksista puheen ollen, joitain vuosia sitten eräässä isossa tanssipaikassa vedettiin reilulle 1000 tanssijalle systeemillä Spirit Powerstation 600+ 2xzeck yläkaapit (12"+pilli) sekä subbarit (15"). Siis sillä powerstationin 2x275W päätteellä! No se ei tähän nykyisenkään verrattuna mitenkään huippuviritys ollut äänenlaadultaan mutta se ilmeisesti riitti, koska kukaan ei tullut moittimaan. Kehujahan nyt tulee tietysti aina... ;)
 
Näissä kannattaa nyt pistää hommat mittasuhteisiin.
Rahaa ja tietotaitoa kun pistetään peliin, niin tottakai löytyy pelit ja vehkeet jotka todella soi mutta tanssikeikoilla ei tienaa niin paljon, että se homma kannattaa.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=205464