Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ganesha
Alue:Musiikkibisnes
Aihe:Radiosoiton saaminen tuputtamalla
Aika:10.11.2011 07:44
Kyröjoki: "Tuputtamalla" niin, vai promoamalla..
 
Eli kertokaapa minkälaisia kokemuksia tai näkemyksiä teillä on siitä, miten yhtye, joka ei vielä levy-yhtiön siipien suojissa ole, voi saada radiosoittoa valtakunnallisilta kanavilta.
 
Lähinnä mielessäni oli lähteä kartoittamaan ensin, että mitkä kanavien ohjelmista ylipäätään saattaisivat olla potentiaalisia tälleiselle yritykselle. Sen jälkeen voisi alkaa lähestyä sekä sähköisessä että etanapostimuodossa näitä arvoisia radiopersoonia, ja mikäpä jottei myös muuta asiaan liittyvää henkilöstöä. Promolevyä saatekirjeineen, joulukorttia kossupullon kera..
 
Onko täysin hukkaan heitettyä aikaa ja energiaa, vai? Tietty, tuotehan se on monesti joka näissä ratkaisee..hope so

 
Mitä tiukemmin kanava nojautuu soittolistoihin niin sitä vaikeampi saada julkaisematonta musiikkia soimaan taajuudelle. YleX:llä taitaa olla jokin ohjelmaosio, jossa bongaillaan uutta mielenkiintoista musaa, mut muistaakseni ensin pitää ilmoittaa bändi kanavan nettisivuilta löytyvään Kellari-osioon (?). Kanavaprofiili tietty kannattaa muistaa: jos bändi soittaa tuhnuista suoliheviä niin mahikset päästä eetteriin ovat aika vähissä...Radio Rockilla lähinnä Klaus Flaming soittelee myös julkaisematonta matskua; omista bändeistä Carved In Ashes ja Consciousness Removal Project (jossa olen keikkakiipparistina) ovat soineet miekkosen ohjelmissa. Sen verran tiedän, että CIAn rieska päätyi Klasulle jossain kissaristiäisissä kun bändistä innostunut fani oli lyönyt lätyn vain käteen. Radio Helsingin voisi kuvitella soittavan myös ug-kamaa, jos musa vain sopii kanavaprofiiliin. Bassoradiossa tiedän myös soineen julkaisematonta musaa.
 
Eli onhan se mahdollista, kun tarjoaa musaa kanavalle, joka soittaa sen tyylistä musaa muutenkin. Loppu on sit lottoa. Jos musa on tarpeeksi hyvää (mikä tietenkin on helvetin suhteellista) niin eiköhän se päädy taajuuksille. Jos promoalevyjä lähettelee, niin kannattaa ehkä osoittaa ne jollekin tietylle toimittajalle sen sijaan, että laittaisi osoitteeksi vain pelkän radiokanavan. vaikke ao. tyyppi ehkä lämpiäiskään, aina on se mahdollisuus että lykkää rieskaa eteenpäin jollekin kenen ehkä luulis lämpiävän?
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=2&t=205042