Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:kitarakopan paksuus
Aika:07.11.2011 22:28
clipton: no yksi asiallinen vastaus tulikin.
Täällä pitää aina olla niin täydellinen ja häirikköjä 80%(ei tutkittu).
Mutta yleensä joku auttaa.
Tarkoitin akustista kitaraa, jossa metalliset kielet..

 
No nyt kun selvensit, niin käsitin mitä olet hakemassa;-) tuolla akustisten puolella näistä on enemmän juttua ja ehkä vähän tietäväisempiä vastauksiakin toive saada. Se kopan syvyys ei ihan yksiselitteisesti sitä soundia määrää, mutta kuten jo aikaisemmin todettiin, niin yleensä ohut- tai matalakoppaisissa se soundi on enemmän tai vähemmän laatikkomainen eli ei sitä syvyyttä siihen koppaan pelkästään soittajien kiusaksi tehdä. Ja jos nyt ihan oikeista akustisista puhutaan niin jopa sillä soololovella on merkitystä sointiin.
 
Ohuita koppia suositaan yleensä elektroakustisissa jotka on suunniteltu etupäässä vahvistimen kautta soitettavaksi ja niissä on eq- säätö siinä kitarassa olevassa esivahvistimessa (ja löytyyhän se eq tietenkin vahvistimestakin), jolla voi sen kitaran akustisen soinnin puutteita korjata. Ihan kokonaan akustisissa kovin ohuita kopparatkaisuja näkee harvemmin ja oma kokemukseni on ettei ohutkoppainen oikein ole mistään kotoisin ilman korjailuja. Tähän on tietenkin myös poikkeuksia esimerkiksi Samick taj2 kitara on ohutkoppainen, mutta sen akustinen sointi on varsin hyvä ja täyteläinen (oli yhteen väliin itselläni ostoslistallakin, mutta sitten se jäi kun tuli muuta). Muitakin tietenkin on.
 
Sun kannattaa käydä ensinnäkin kokeilemassa niitä kitaroita ja vertailla sitä sointia ja päättää itse minkä merkityksen sille soinnin erolle annat. Ja testaa myös näitä roundback koppaisia eli ne ovat sellaisia missä se koppa on pyöristetty takaa (kopassa ei ikään kuin ole sivuja varsinaisesti, vaan se pohja on taivutettu suoraan kanteen). RB-kitaoitsta tunnetuimpia ovat varmasti Ovation merkkiset. Nekin ovat useinmiten elektroakustisia ja harvemmin yltävät samaan soinnin täyteläisyyteen kuin kunnollinen akustinen kitara (mielellään kokonaista puuta), mutta itse tykkäsin että sim Ovation Idea oli varsin kiinnostava kitara ja vaikka sointi alkuunsa oli vähän omanlaisensa (ei missään tapauksessa huono, vaikka vähän eloton olikin), niin soittotuntuma oli hyvä ja kitarassa oli muitakin kiinnostavia ominaisuuksia.
 
Akustisten kitaroiden maailma on niin runsas ja moninainen ettei kaikkea voi yhteen viestiin kiteyttää, mutta lähde tutkimusmatkalle ja huomaat miten se imaisee mukaansa;-)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=205154