Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jakkeko
Alue:Bassot
Aihe:Putkivahvistimia bassolle.
Aika:04.11.2011 11:29
Kokoajan löytyy uusia ajatuksia... Monsterit on luonnollisesti myös kiinnostuksen ja oman arvoasteikon kärkipäässä... Tälläistäkään en ole koskaan päässyt testaamaan. Nyt olisi yksi GT200 "tarjolla", mutta budjettivaje ja olemassa olevan tavaran määrä ei oikeen salli ostopäätöksen tekemistä.
 
Nuo Green ja Electric ovat kai aika lähellä Matampin tuotantoa? Tai saman tyylisestä designista lähtöisin edes... Ja turhia hankintojahan ei ole... Itseäni on jonkin aikaa poltellut Orange / Matamp slave 70-luvulta, mutta näitäkin liikkuu melko huonosti ja jos sattuu liikkumaan niin hinnat ovat sitten tähtitieteellisiä. Electric tarjoaisi tähän yhden ratkaisun... Onneksi sekin on hieman hintava kun tarve tuolle slavelle on niin olematon.
 
Tuo AD140B on löytö jonka tein muutamia vuosia sitten. Tuo on eräänlainen Orangen "prototyyppi" joka edeltää tuota nykyisin myynnissä olevaa AD200B mk III:sta. AD140Bssä on 6L6 -pääte ja vain 2 etusputkea (ECC83nen ja ECC81nen). Omani on Orangen Custom Shopin vuonna -99 valmistama. AD140B mallia tehtiin 17 kpl jonka jälkeen tehtiin ensimmäiset AD200B custom shopit. Ihan tarkkaa lukua en noista 200B custom shopeista tiedä... mk2sia on olemassa tiettävästi 83 kpl ja mk1stä en ole varma... Voi myös olla että mk1 ja mk2 tuotantomäärä oli yhteensä 83 kpl. Jotkut väittävät että mk1 = AD140B, mutta olen mielestäni nähnyt jossain myös AD200B mk1sen. Joka tapauksessa näitä laitteita (AD140B, AD200B mk1/mk2) on olemassa yhteensä n. 100 kpl. Tämän jälkeen Orange siirtyi tehdasvalmistettuun mk IIIseen.
 
Kontrollit tuossa 140sessä on samat kuin 200B mk3sessa. Eli Gain, Bass, Mid, Treble ja Volume. Gainia irtoaa huomattavasti vähemmän kuin 200B mk3sesta, mutta perussoundi on mielestäni todella hyvä ja pehmeä. Pieni, mukava overdrive roso irtoo inhimillisellä volumella. Säröäkin irtoaa kun vääntää nupit kaakkoon, mutta itse en lähtisi ko. nuppia käyttämään enemmän säröä vaativaan musiikkiin. Putkina on tällä hetkellä ERAn (RFT rebrand) ECC83nen sekä JJn ECC81. Taidan täyttää tämänkin koneen noilla ERAn / RFTn putkilla, nyt kun niitä sattui eBaystä löytymään sopiva satsi. Kyseinen putkimerkki on tällä hetkellä ehdoton suosikkini bassokäyttöön! Päätteessä Orangessa on TADn RCA "re-issue" setti. Soundinäytettä ei valitettavasti tällä hetkellä ole, mutta voi olla että nauhoittelen jonkin vertailun jossain välissä, jos vaan saan aikaiseksi.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=205086