Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Einherjar
Alue:Bassot
Aihe:4x10" + torvi 3-tie bassokaappi toimiva?
Aika:28.10.2011 22:07
Saa siinä basso-osastossa kuulua ne todella matalatkin äänet, mutta siihen hommaan kyllä kannattaa laitella jotakin muuta. 1x12 tai 1x15 on melkoisen köyhiä laitteita jos oikeasti haluaa soitella 30Hz tienoolla ääniä.
 
Monesti mainostetaan, että kaappi toistaa niinkin alas, mutta joku 4x10 tai 1x15 soi aika huonosti jo niin alhaalla, eikä tehoa ole luultavasti välity tarpeeksi. Pa-osastollakin on aika hankalaa saada 2x18-läjää (/puoli) soimaan hyvin niin matalalla. Matalat äänet tarvii vielä ihan tuhottomasti vahvaritehoa, eikä millään 500w trankkunupillakaan tee niissä hommissa välttämättä kovin hirveästi.
 
Mikäli sellaista matalaa ääntä lähtisi hakemaan ihan tosissaan, niin kyllä ainakin itse lähtisin haalimaan jotakin 2x18-kaappia ja aktiivijaolla jakaisin matalimmat taajuudet tälle kaapille sopivaan vahvariin.
 
Jos tähtäilee hyvään toistoon, joka yltää järkevästi tuonne 50Hz tienoolle, niin se soi ihan takuulla tarpeeksi matalalta. 5-kielisellä jää tietenkin jotakin kuulumatta, mutta taatusti sieltä kuitenkin kuuluu tarpeeksi matalaa, ettei jää epäselväksi.
 
Joskus kannattaa kokeilla sellaista, että keräilee levyhyllystä kaikki ne levyt, mistä löytyy hyvältä kuulostavaa bassoa ja menee sitten kuuntelemaan hyvällä pa:lla niitä. Sieltä sitten valkkaa hyvin soivat suosikit ja tarkastelee niitä biisejä sitten jollakin hyvällä ja tarkalla spektrianalysaattorilla (esim. Smaart). Monesti spektrikäyrästä selviää sitten totuuksia siitä, mikä itseä miellyttää ja mikä sitten on vain mielikuvaa hyvästä soundista.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=204863