Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:pharaox
Alue:Livetoiminta
Aihe:Vanhat Äänitalli (?) 3-tie PA-kaiuttimet
Aika:16.10.2011 21:21   (muokattu 16.10.2011 21:24)
Ripatee: Eli eli, tuli tuossa hommattua vanhat Äänitalli (tai niin niiden kylkeen on sprayllä vedetty) merkkiset PA-kaiuttimet. Kyseiset kaiuttimet ovat ainakin 30 vuotta vanhat, eikä ole tietoa toimivatko ne ylipäätänsäkkään. Onko kenelläkään mahdollisesti tietoa kyseistä merkistä? Vai oliko kyseessä mahdollisesti joku kaiuttimia vuokraava firma? Alla on linkki kuviin kyseisistä kaiuttimista.
 
http://s1138.photobucket.com/albums/n537/Ripatee/Vanhat%20PA/
 
Entäs mitenkä tälläiset 3-tie kaiuttimet olisi järkevintä kytkeä? Parhaimman lopputuloksenhan saa käsittääkseni siten, että jokaiselle äänialalle on oma vahvistimensa, ja niitä ennen aktiivijakosuotimet. Diskanttihan ei tykkää hyvää jos sinne ajaa matalia taajuuksia, mutta käsittääkseni basso ei ole ihan niin nuuka korkeista taajuuksista. Diskanttien takana näyttäisi olevan joku säätömahdollisuus, mahdollisesti ylipäästösuodin? Eli olisiko kyseisiä kaiuttimia mahdollista ajaa yhdellä vahvistimella, jos diskantti on suojattu. Äänenlaatuhan nyt ei mikään paras ole jakotaajuuksien ym. mennessä sekaisin, mutta tilanne ei oikein mahdollista vielä 3 eri vahvistimen hankkimista.
 
Kaikenlaiset vinkit ja tiedonmuruset olisivat tarpeeseen, ei olisi kuitenkaan kiva pamauttaa kaiuttimia heti testeissä. Täytyy kuitenkin putsailla, käyttää auki ja tsekkailla liitokset ym. Kannattaisiko muuten nuo XLR:ät vaihtaa esim. speakoneihin, vai käytetäänkö XLR:iä vielä kuinka usein kaiutin liittiminä? Kiitoksia vastaajille jo etukäteen. =)

 
do diin! eli suurimmalla todennäköisyydellä siellä diskantissa ei ole minkäänlaista suodinta."voihan sinne tietenkin jonkun arvoisen konkan laittaa suotamaan matalia taajuuksia pois!"toisekseen noi alapäät ei ole mitkään alapäät vaan lowmidlle kopiot jbl:lltä. kovasti saa buustata jo kuuteenkymmeneen hertsiin. Taas noista keski äänisistä mä diggaan saundina,suuntaa hienosti vähän isommassa nuorisoseratalossa ja jos elmentti on ok niin saundigaan ei ole paha! niin ja joo. ilman muuta 3-tie aktiivi stereo jakarin ja kolme päätettä tarttet!!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=204620