Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:stnprkl
Alue:Livetoiminta
Aihe:Vanhat Äänitalli (?) 3-tie PA-kaiuttimet
Aika:16.10.2011 19:48
Ripatee: Eli eli, tuli tuossa hommattua vanhat Äänitalli (tai niin niiden kylkeen on sprayllä vedetty) merkkiset PA-kaiuttimet. Kyseiset kaiuttimet ovat ainakin 30 vuotta vanhat, eikä ole tietoa toimivatko ne ylipäätänsäkkään. Onko kenelläkään mahdollisesti tietoa kyseistä merkistä? Vai oliko kyseessä mahdollisesti joku kaiuttimia vuokraava firma? Alla on linkki kuviin kyseisistä kaiuttimista.
 
http://s1138.photobucket.com/albums/n537/Ripatee/Vanhat%20PA/

 
Kyllä toi Äänitalli on ollu kaiuttimien omistaja ja liitinpaneelin MS-tunnuksesta vois päätellä et MS Audiotron noi on joskus muinoin valmistanu.
 
Entäs mitenkä tälläiset 3-tie kaiuttimet olisi järkevintä kytkeä? Parhaimman lopputuloksenhan saa käsittääkseni siten, että jokaiselle äänialalle on oma vahvistimensa, ja niitä ennen aktiivijakosuotimet.
Juurikin näin ja vain ja ainoastaan näin.
Diskanttihan ei tykkää hyvää jos sinne ajaa matalia taajuuksia, mutta käsittääkseni basso ei ole ihan niin nuuka korkeista taajuuksista. Diskanttien takana näyttäisi olevan joku säätömahdollisuus, mahdollisesti ylipäästösuodin? Eli olisiko kyseisiä kaiuttimia mahdollista ajaa yhdellä vahvistimella, jos diskantti on suojattu.
Vain ja ainoastaan siinä tapauksessa että sulla on sen päätteen jälkeen passiivinen jakosuodin, joka on yleensä sisäänrakennettuna kaiuttimessa esmes niissä tapauksissa joissa hägärissä on useampi eri kokoinen elementti ja sitä koko purkkia ajetaan yhdellä päätekanavalla. Ja tuo säätömahdollisuus näyttäs merkintöjen mukaan olevan yläpään vaimennus.
Äänenlaatuhan nyt ei mikään paras ole jakotaajuuksien ym. mennessä sekaisin, mutta tilanne ei oikein mahdollista vielä 3 eri vahvistimen hankkimista.
 
Sit sun täytyy vaan odotella tilanteen mahdollistumista.
 
Kaikenlaiset vinkit ja tiedonmuruset olisivat tarpeeseen, ei olisi kuitenkaan kiva pamauttaa kaiuttimia heti testeissä. Täytyy kuitenkin putsailla, käyttää auki ja tsekkailla liitokset ym. Kannattaisiko muuten nuo XLR:ät vaihtaa esim. speakoneihin, vai käytetäänkö XLR:iä vielä kuinka usein kaiutin liittiminä? Kiitoksia vastaajille jo etukäteen. =)
 
Kyl se XLR kaiutinliittimenä rupee oleen jo aika mennyttä vuosituhatta, mut noissa nyt nuo XLR:t on kiinni jo ja kukin purkki syö vaan yhden kerran plussaa ja miinusta, joten siit speakonista saatavat lisäkarvatkaan (2 vs 4) ei tuo mitään lisäarvoa toteutukseen. Itse jättäisin tuollasiks.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=204620