Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:tope2
Alue:Tanssimusiikki
Aihe:Ammattilainen päivärahalla
Aika:05.10.2011 00:48   (muokattu 05.10.2011 00:49)
rintapek: Noit kannustinloukkuja on olemassa.
 
Mun mielestä kannustava sosiaaliturva on hyvä juttu. Siis korvausten tarkempi harkinta siten, että lorvailu ei oo liian houkúttelevaa.. ;) Ihmisten palkkaaminen töihin sais olla Suomessa hieman riskittömämpää, syntyis enemmän työpaikkoja ja se poistais tavallaan sosiaalista syrjäytyneisyyttä, nk. deprivaatiota niinku yhteiskuntatieteilijät käyttää. Liiton miesten liiallinen ahneus on ihmisten palkkaamisen "riskien" suurin synnyttäjä.. ;)
 
Mutta miten tää liittyy muusikkouteen. No se liittyy sikäli olennaisesti, että juuri vajaatyöllistynyt/työtön muusikko on suuressa syrjäytymisvaarassa, koska voi jäädä tavanomaisten kulutusnormien ulkopuolelle ja häviölle sosiaalisessa "kilvoittelussa". Se on sääli, sillä suurin osa soittajista on tosi hyviä jätkiä. Syrjäytyminen aiheuttaa pitkässä juoksussa katkeruutta ja masennusta, huonoja elämäntapoja ja sen sellasta.
 
Hieman riippuu tavasta miten asiansa esittää. Jos kysyy, et voinko käydä töissä ja saada työttömyyskorvausta, ni ei tartte ihmetellä jos lähtökohtainen vastaus on EI.
 
Juudi näin, pokkaa myös vaaditaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=6&t=204296