Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Mr. Crowley
Alue:Koskettimet
Aihe:Mk-361 käyttöön. Miten?
Aika:04.10.2011 15:32
sticky fingers: Niin, miten saan tuosta äänen ulos? Tämä on varmaankin tyhmä kysymys, mutta googlettelun ja muun selvittelyn jälkeenkään en tiedä.
 
Sain siis käsiini kys. laitteen ilman sen kummempia papereita tai ohjekirjoja. Perstuntumalla arvelin, että kytken kojeen MIDI-piuhalla interfaceen (Presonus Audiobox) ja otan virran muuntajalla - nyt pitäisi sitten saada ääni ulos, kun alustana on Cubase LE 4. Miten tämä käy? Pitäisikö minun jotain kautta "tunnistuttaa" tuo laite ennenkuin sitä voi käyttää? Cubasen Device Manager ei kerro mitään informatiivista.

 
Jos kyseessä on siis Evolution MK-361 (?), niin sehän on midikiippari ilman mitään soundeja.
 
Eli MK-361:n midi outista piuha Presonuksen midi inputtiin. Ei tartte asentaa mitään ajureita. Sitten sun pitäis kytkeä Cubasessa joku vst-instrumentti päälle ja valita Presonus (midi) ohjaamaan sitä.
 
Laiteajureita tarvitset vain siinä tapauksessa, että kytket MK-361:n usb:llä koneeseen. Näin pyrkisit saamaan midikiipparin keskustelemaan (midiviestein) suoraan Cubasen kanssa. Tähän ei kannata lähteä, kun sulla kerran on tuo audiointerface jossa on midi.
 
En tiedä mitä vst-instrumentteja LE4:ssa on, mutta kyllä siellä varmaan joku GM-instrumentti on. Jos ei ole niin, lataa netistä joku ilmainen. Niitä löytyy noin miljoona. KVR:n sivusto lienee paras paikka niiden etsimiseen. Muitakin sivustoja toki on pilvin pimein.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=204291