Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:stnprkl
Alue:Livetoiminta
Aihe:FAQ: Livemiksauksen etiketti
Aika:04.10.2011 02:59
GrooveCore: Tällaista tuli mieleen...
 
Mikäli toimii "Talon Miehenä" tai muuten miksaa itselleen tuntemattomia yhtyeitä, niin on ihan järkevää vähän edes tutustua siihen musaan, vaikkei se olisi juuri sitä mitä kotonaan kuuntelisi.
 
Tämähän koskee kokemattomampia teknikon planttuja enemmän kuin vuosien kokemuksen alalta omaavia kyrmyniskoja... On nimittäin kohtuu kiusallista, mikäli vedetään edellisen illan altsu-rock preseteillä death metallia seuraavana! ;)
 
Ja tietenkin tää: Jos olet teknikkona missä tahansa, niin on tosi hyvä juttu aina tehdä parhaansa. Vaikka se bändi olisi kuinka huono tai vihree tahansa. Aika monen bändin ekat keikat menisivät hieman paremmin, jos paikalla oleva ääni-henkilö jaksaisi ja viitsisi opastaa ja neuvoa aloittelijoita. Näin ei nimittäin läheskään aina ole, eikä se sali-ääni ainakaan sillä parane jos kitaristilla on kaikki nupit kaakossa, vaikka huone on 10x10 metriä...

 
Eli sulla on itselläs ilmeisestikin ollu huono kokemus nyt viime aikoina jostain talon sepästä :)
Pienempien/ns. nimettömien bändien kanssa puuhaillessa talon äänimiehet ei välttämättä enne iltamia oo kuullu edes bändin nimeä ni tavallaan on aika iso vaatimus pyytää tutustumaan materiaaliin etukäteen.
Itse henk. koht. puuhailen paljon orkestereiden kanssa vakkarina ja suht. usein myös talkkarina eri kokoisissa keikkapaikoissa ja yllättävän usein ei ennen töihin menoa tiedä edes orkesterien nimeä (nimenomaan mestoissa missä esiintyy lähinnä pienempiä nimiä). Pari viikkoa sitten en etukäteen tienny edes esiintyvien orkestereiden lukumäärää :)
Ja kyllä ne talon sepät yleennsä parhaansa tekee, toki itse kullakin on aina välillä huonoja päiviä. (eikä kukaan vetele millään "preseteillä" vaan aina se tapauskohtaisesti menee)
Plus se että jos joku aloitteleva orkesteri haluaa jonkun talon miksaajan ottavan matskun haltuun ilman eri korvausta on oikeasti aika iso asia. Esim. yhden levyllisen verran biisien haltuun ottaminen on oikeasti useampi kuuntelukerta ja muistiinpanot päälle (helposti täys työpäivä) ja kenenkään aika ei ole ilmaista. Itse henkilökohtaisesti otan levyltä biisejä haltuun JOS lähden tekemään etupäätä jollekkin orkesterille joka oikeasti maksaa MULLE siitä että juuri minä lähden mukaan, muussa tapauksessa mennään lennosta. Tottakai orkesterin kanssa keskustellaan soundcheckissä et minkä tyyppistä soundia/fiilistä/whatever tavoitellaan.
 
Ei pahalla
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=137727