Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jPekka
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Ääntä hiljentävät kuulokkeet
Aika:02.10.2011 13:09
Jucciz: Jos ulkoapäin tuleva melu yhtään häiritsee, mää ostaisin kyllä suosiolla suljetut kuulokkeet ja unohtaisin nappipelleilyn kokonaan. Nappikuulokkeethan ovat pidemmän päälle älyttömän epämukavat.
 
Riippuu nappikuulokkeista. Tai ainakin nappikuulokkeiden määritelmästä. Itse olen käyttänyt muutaman vuoden pipodiskokäytössä tuollaisia korvamonitorityyppisiä nappi/tulppakuulokkeita ja olen ollut niihin tyytyväinen. Ensin oli Shuret, jotka hajosivat mekaanisesti reilun vuoden käytön jälkeen, nyt Ultimate Earsit.
 
Tulppakuulokkeen ideanahan on, että ulkoa tulevaa möykkää vaimennetaan mekaanisesti sillä korvakäytävän ulkopäähän tulevalla vaahtomuovi/kumitulpalla. Tuntuu ainakin minusta järkevämmältä kuin vastamelukuuloke: ajatus möykän torjumiesta lisäämällä möykkää, vaikka vastakkaisvaiheessa, on jotenkin yhtä vasten mielinen kuin Juccizelle
 
Jotenkin mua inhottaa niissä sekin ajatus, miten lähelle tärykalvoa ne puskevat äänen - en tiedä onko sillä oikeasti mitään merkitystä, mutta silti.
 
Itse elementtihän on tulppakuulokkeissakin jotakuinkin samalla etäisyydellä tärykalvosta kuin muissakin kuulokkeissa, mutta se vain ohjataan putkea myöten lähemmäs...
 
Itse en kyllä käytä nappeja/tulppia kotona/kotistudiossa oikeastaan koskaan: täällä on kuuntelu- ja editointikäytössä puoliavoimet ja äänityskäytössä suljetut AKG:t.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=204253