Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:peth_
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Länsimaisen musiikin tyylisuuntia..? Lukiodiplomia siis.
Aika:29.09.2011 00:34
Teen musiikin lukiodiplomia ja ajattelin, että säveltäisin ja/tai sovittaisin levyllisen biisejä. Punainen lanka olisi suunnilleen länsimaisen musiikin kehitys kitaristin näkökulmasta. Paino siis olisi vahvasti pop/jazz osastolla, eikä muinaisessa klassisessa.
 
Ajattelin kysellä täältä, että mitä teidän mielestä kannattaa poimia? Kaikki ehdotukset ja ideat otetaan vastaan ja niitä punnitaan tarkkaan. Tarkennetaan vielä, että pari juttua aluksi klasaria, jotta saisi nykymusan tavallaan perusteet ensin ja sitten eri tyylit, niinkuin jazz, rock, pop, heavy, hip hop jne.
 
Wikipedian länsimainen musiikki -artikkelista löysin tällaisen listan kohdasta tyylilajit:
Taidemusiikki
Blues
Jazz
Rock
Soul
Disko
Metallimusiikki
Pop
Punk
Hip hop
Elektroninen musiikki
Mitäs tossa on kerrottu liikaa tai jätetty kertomatta..? Ainakin "taidemusiikista" tosiaan voisin ottaa vastaan vähän infoa että mitä juttuja on ollut tärkeitä/käännekohtia jne.
 
Ja kitaristin näkökulmasta siis lähden liikkeelle, joten pääpaino on todennäköisesti kitaran soittama melodia ja komppi. Sekaan jossain kohti tietenkin laulua, rumpuja ym. asiaan kuuluvaa, mutta tuota painotan. Ja ilman muuta kitaroinnin soittotekniikaa täytyisi varioida: ainakin fingerstylellä ja plektralla pitää tehdä erilaisia juttuja. Varmaan johonkin kohtaan voisi kokeilla myös kitaran lyömäsoittimena käyttöä.. :)
 
Johan tuli romaani! Lisäilen tähän kysymyksiä ja tarkentelen, jos vaan tulee mieleen jotakin. Kiitos kaikille avuliaille jo etukäteen!
Niin ja Ps. Mainitsen ilman muuta selostuksissa Mnetin ja asiaan kuuluvat tiedot innoittajista, jos se on tarpeen! Muiden ajatusten väittäminen omiksi ei kuulu toimenkuvaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=204202