Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Kaakatus
Alue:Koskettimet
Aihe:Midikiipparia kotiäänityksiin
Aika:26.09.2011 22:33
Jättäisin ihan suosiolla kaikki aivan halvimmat mallit kauppaan. Vaikka periaatteessa samallalailla nuotteja ne kaikki syöttää, niin tuommoinen halpis saattaa osoittautua jopa vaikeaksi soittaa. Esim. itselläni oli M-Audion keystation 49e, joka oli silloin M-audion halvin rimpula. Tuon kanssa oli ihan oikeasti vaikeaa soittaa, vaikka itseltäni soittaminen ehkä taittuukin jo hieman aloittelijaa notkeammin (no aloittelijahan tässä ollaan vielä mutta joo..). Sen sijaan jo muutaman kympin kalliimpi Keyrig oli jo jollain tapaa soittokelpoinen ja vastasi mielestäni tuntuman osalta jotain Korgin Triton LE/TR malleja.
 
Kyseistä mallia en tunne, mutta niinhän se menee, että markalla saa markan laitteen. Ihan yksittäisten nuottien ja sointujen peräkkäin syöttämiseen tietysti toimii lähes mikä vain, mutta yleensähän se nälkä kasvaa syödessä.
Kosketusherkkyys on koskettimistonpään ominaisuus, eli sen täytyy osata lähettää midinuottien yhteydessä velocity dataa (garagebändin instrumentti sitten huomioi tämän tai jättää huomioitta ja se on yleensä säädettävissä). Ihan halvimmista kosketinsoittimista tämä voi puuttua.
Koneen kanssa nämä keskustelee suoraan USB:llä, eli erillisiä midijohtoja ei tarvitse, jos vain laite tunnistuu oikein/siihen löytyy ajurit.
 
http://www.thomann.de/fi/boss_fs5l.htm
Tuon kanssa ei voi mennä metsään pedaalivalinnan osalta, sillä tuossa voi kytkimen napaisuuden vaihtaa. Esim. Lead foot kopiokin voi passata, kunhan varmistaa ohjekirjasta polarisaation yhteensopivuuden.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=204132