Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Der Nahcbar
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Ensimmäinen mikkini - vaihtoehtoja?
Aika:21.09.2011 17:20   (muokattu 21.09.2011 17:22)
maza: Kyllähän se niin on, että hyvän mikrofonin perusominasuuksia pitäisi olla se, että mikrofoni itsessään ei aiheuta rupea soundiin.
 
Et taida nyt ymmärtää mitä ajan takaa. Yhä edelleen: Omien havaintojeni mukaan eri mikit pärisivät eri kohdasta taajuusspektrillä, jolloin on tärkeää ettei valitse mikkiä joka taistelee äänitettävän lähteen luontaista sointia vastaan. Tätä säröä et saa miksaamalla piiloon. Se on hieno asia jos sopii äänilähteen sointiin vaan ikävästi esiintullessaan ei niinkään.
Nämä ovat siis ihan omia havointojani, joita en osaa sen paremmin vahvistaa, mutta varmaan jotain samantapaista ajattelua perustaa Michael Stavrou Mixing With Your Mind kirjassa puhuessaan eri mikrofonien kovuuden kuulemista ja naittamisesta sopivan äänenluonteen kanssa.
 
maza: En nyt jaksa ruveta noita käppyröitä kaivamaan, mutta tiedät kai, että suuntakuvio itsessään vaikuttaa taajuusvasteeseen? Ts. monella eri suuntakuviolla varustetut mikit soundaa erilaiselta esim. herttana ja kasina.
 
Jep. Kyllä varmasti vaikuttaa, mutta tämä oli nyt vastaus siihen siihen kun neuvotaan tuijottamaan paperia mikkiä valittaessa. Hieman huono kylläkin.
 
maza:Oletko nyt täysin varma, että ongelma on mikissä?
 
En ole täällä kyselemässä mitkä piuhat tarvitsen soundblasterin ja mikin väliin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=203873