Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:maza
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Ensimmäinen mikkini - vaihtoehtoja?
Aika:21.09.2011 16:12
Der Nahcbar: Tässä nyt voisi miettiä mikä tekee mikin soundin? Vahvasti olen edelleen sitä mieltä että suuri osa sitä on juurikin tuo särön jakautuminen taajuusspektrille.
 
Kyllähän se niin on, että hyvän mikrofonin perusominasuuksia pitäisi olla se, että mikrofoni itsessään ei aiheuta rupea soundiin.
 
Kun katselee noita ilmotettuja taajuusvasteita, voisi kuvitella oktavan soundin olevan neumania kirkkaampi ja tukevampi, mutta toisin sanoo korva.
 
En nyt jaksa ruveta noita käppyröitä kaivamaan, mutta tiedät kai, että suuntakuvio itsessään vaikuttaa taajuusvasteeseen? Ts. monella eri suuntakuviolla varustetut mikit soundaa erilaiselta esim. herttana ja kasina.
 
Ja kaikki Neumannit ei välttämättä kuulosta tunkkaiselta, vaikka tumma yleissoundi onkin esim. U67:n ja U87:n tavaramerkki. Noiden käyttämää (K67/K87) kapselia on käytetty mm. SM69-stereomikrofonissa, jossa yläpään taajuusvastetta ei ole lainkaan yhtä laajasti rajoitettu, kuin noissa tunnetuimmissa malleissa.
 
Alkaa mennä aika offtopiciksi, mutta yhtä kaikki, väitän, että mikään tässä ketjussa esitellyistä mikeistä ei noin lähtökohtaisesti säröydy niin merkittävästi normaaleissa käyttötilanteissa, että se olisi relevantti valintakriteeri alkuperäiselle kirjoittajalle.
 
Ps. Mullakin on usein NT1-A nimenomaan basarin etukalvolla ja hyvin on toiminut.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=203873