Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:osmonen
Alue:Bassot
Aihe:Keikkakamat
Aika:21.09.2011 14:27   (muokattu 21.09.2011 14:32)
Monenlaisilla kamoilla on keikkoja tullut soiteltua ja muut vastaajat jo heittivätkin hyviä vinkkejä.
 
DI-box löytyy yleensä miksaajalta/siltä henkilöltä, joka tuo PA-kamat. Eli jos oman bändin PA-setti on käytössä, silloin tarpeen vaatiessa oma DI-box myös. Olen joskus harkinnut oman hankkimista vaan ei ole koskaan ollut kuitenkaan oikeaa tarvetta omaan boxiin. Nykyään tuntuu melkein kaikissa vahvistimissakin olevan DI-lähtö, jonka soundin laatu kyllä välillä vaihtelee. Paras soundi tulee mielestäni mikitettäessä mutta DI-boxilla on menty aika monta keikkaa.
 
Olen itse päätynyt mainittuun "mahdollisimman helppo roudata mutta mökää on tarpeeksi" -ratkaisuun (+hyvä soundi). Nuppini on Trace Elliot 100 w (trankkunuppi) ja tehot riittää varsin hyvin kaikkiin paikkoihin. Isommilla lavoilla (festarit tms) kun on tapana järjestää asiaankuuluva backline ja suurin osa keikoista kuitenkin on keskisuurissa/pienissä paikoissa.
 
Vahvistimen lisäksi jesaria ja oma basso kaikille keikoille mukaan! Viritysmittari ja sille virtalähde tai paristo sekä tarvittavat plugipiuhat vielä lisäksi bassolaukkuun niin aika hyvin on asiat. Jos tarvitsee lainata kamoja, kannattaa siitä sopia ajoissa ja selvästi. En itse suostu soittamaan muulla kuin omalla bassolla muuten kuin aivan erityistapauksissa mutta vahvistinasiat kannattaa sopia yhdessä, jos on vaikka useampi bändi tulossa samalle keikalle.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=204008