Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Ianuarius
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Sorminäppäryyden harjoittelu ilman kitaraa
Aika:20.09.2011 11:24   (muokattu 20.09.2011 11:30)
Taubzi: Ainoa vaan, että tarkkuutta ja motoriikkaa otelaudalla ei taidan oikein pystyä harjoittelemaan kuin ihan kitaralla.
 
Eihän sitä pysty ku ehkä tiettyyn pisteeseen asti. Se on vähän niinku yrittäis treenata tikanheittoa ilman mitään välineitä. Tota sä tosiaan voit treenata, että saat sormet toistaan erilaisia kuvioita tietyssä järjestyksessä, niinku vaikka just joku 1, 3, 2, 4, 1, 3, 2, 4 jne. Jos sormia haluaa treenata, niin se on ehkäpä sitä järkevintä treeniä ilman kitaraa.
 
Nii ja niinku tossa ehoteltiinki jo noita rumpukomppeja. Erilaisten polyrytmien treenailu varmasti auttaa myös kitaran kanssa. :) Vaikkapa niin, että poljet jalalla neljäsosia ja sitten naputat sormella 7/8 nii että aksentoit aina sen ykkösen. Sit jos toi alkaa mennä liian hyvin, niin naputat toisella kädellä vielä 8-osatrioleita siihen ja vedät noihin 7/8-osiin vähän swingiä. :D Kyllä tommosia keksii.
 
Tai iteasiassa noi neljäsosat menee varmaan aika helpoksi, ku tossa 7/8:n kanssa tulee vaan ns. kaks variaatiota. Sit jos neljäsosissaki aksentoi ykkösen ja vetää niitä vaikka 5/4 ja sit ykköselle ja kolmoselle lyö aina toisella kädellä jonku virppasaundin tms. niin siinä alkaa olla jo selvittelemistä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=203848