Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:milahtee
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Akustisen kielten säätämiestä
Aika:19.09.2011 19:27
nisumaka: Alapuolelta. Yläsatulan voi ostaa uritettuna esimerkiksi 0.010 kielisetille valmiina ja radius kohdallaan. Tämän jälkeen vaan ostetaan vaikkapa 100 hiomapaperi (maksaa 1e) rautakaupasta, ja hiotaan vähän kerrallaan satulaa siten, että kielten korkeus tulee (e-kielet) 0.7 mm. Tämän voi mitata plekralla. Eli kielen ja ensimmäisen nauhan väli 0.7 mm. Itse teen tämän aina 0.8 mm kohdalle, ja sitten alan olla varovainen, yleensä satula laskee 0.1 mm, kun sen asentaa lopullisesti.
 
Ja miten kokeilla, no 2-puoleisella teipillä. Silleen 2 neliömillin palasia 2 kpl otalautaa vasten, kyllä talla paikallaan pysyy, ja virittää vaan kitaraan kieliä ja mittailee. Ei oo vaikee. Uraviilat on niin hitsin kalliit. Lopulta kun liimaat satulan, muista, ettet liimaa sitä liian tiukkaan. Youtubessa hyviä malleja löytyy. Fixing guitar nut ...

 
Jos yläsatula on säädetty oikein, paksun ja ohuen e-kielen korkeus ensimmäisestä nauhasta ei ole sama. Itse säädän paksun e-kielen 0,5 milliin ja ohuen e-kielen 0.35 milliin ensimmäisestä nauhasta. A-kieli 0,45 mm ja d, g, h-kielet 0,40 mm. Rakotulkin avulla etäisyys on helppo mitata. 0.7 millin action yläsatulassa on todella korkea ja raskas soittaa sekä voi tehdä kitaran ylävireiseksi ensimmäisiltä nauhoilla soitettaessa. Koska korkeus ei ole sama kaikilla kielillä, säätöjä ei saa kohdilleen viilaamatta uria.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=203040