Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Antti1
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:2 vahvistinta yhtäaikaa (ps. Ynkkä on kingi v. 2012 myös)
Aika:19.09.2011 19:06
Einherjar: Jakosuodin ei kyllä äkkiseltään kuulosta erikoisen hyvältä idealta. Vahvistin kuitenkin reagoi varsinkin säröjen osalta ihan erillailla bassokkaaseen/bassottomaan soundiin.
Bassokamoissa se on vähän eri juttu, kun siellä haetaan yleensä mahdollisimman värittämätöntä soundia. Kitarajutuissa ne eri säröt taasen tuovat parannusta soundiin.

 
Hmm, no joo. Tottakai näin, mutta signaalihan on mahdollista jakaa päätteen jälkeenkin passiivijaolla pariin kaistaan. Toki se sitten vaikuttaa elementtien käyttäytymisen osalta päätteen reagointiin jne. jne., mutta sillä vältytään tuolta etuasteelle syötettävän mekkalan muokkaamiselta ja sen vaikutukselta esim. säröytymiseen.
 
Ei välttämättä olisi hullumpi ajatus esim. jotain oktaavereita käyttäessä jakaa signaalia ja syöttää oktaaveriin ainoastaan puhdasta signaalia kitaralta, joka taasen ajettaisiin erilliseen subiyksikköönsä. Subbarit sit tarpeen ja maun mukaisella alipäästösuotimella. Vastaavanlaisia muitakin skenaarioita on helppo keksiä, mutten tiedä tuoko se välttämättä yleisön ja bändin kannalta mitään mielekästä lisäystä soundimaailmaan. Ehkä joissain erikoistapauksissa voi tuodakin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=203896