Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:maza
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Ensimmäinen mikkini - vaihtoehtoja?
Aika:19.09.2011 18:09   (muokattu 19.09.2011 18:14)
Mun mielestä yleispätevän mikrofonin tärkein ominaisuus on kohtuullisen tasainen taajuusvaste, ja valitettavasti edullisissa konkkamikeissä (sekä pieni- että isokallvoisissa) on lähes aina boostattu yläpäitä aika reilusti. Jossain yksittäisessä käyttötarkoituksessa toimii usein ihan mukavasti, mutta jos ajatellaan vaikka moniraitaäänitystä, jossa kaikki raidat olisi äänitetty samoilla mikeillä, tulee lopputuloksesta epämiellyttävän terävän kuuloinen.
 
Tällä pohjustuksella SM7b tai MD441 tulis mullekin mieleen. Aiemmin mainitusta ei ole henkilökohtaista kokemusta, mutta MD441:n lailla toimii suunnilleen mihin tahansa hommaan.
 
MD441 liikkuu korkeasta hankintahinnastaan huolimatta sangen edukkaasti (jopa alle 300 euroa) käytettynä. BF541 (Blackfire) on sama mikki eri leimoilla, joten myös niitä kannattaa kytätä. MD431 käyttää käsittääkseni samaa kapselia kuin 441 ja niitä saattaa kanssa saada joskus sangen halvalla (huomaa avainsana Profipower).
 
MD441/BF541 on siitä mukava laitos, että säilyttää sekä rahallisen että käyttöarvonsa hamaan tappiin asti. Ts. vaikka mahdollisesti tulevaisuudessa ostat lisää mikrofoneja, tuolle löytyy aivan varmasti käyttöä - onhan kyseessä mikrofoni, joka löytyy lähes jokaisen ammattistudion mikkihyllystä.
 
Isokalvoista konkkamikkiä jos halajat (toimii hyvin akustisille instrumenteille ja laululle kyllä), kannattaa tsekata Mikaelin mainitseman AKG:n mallin lisäksi myös esim. AKG 214, Audio-Technica AT4040 ja Röde NT2000 (huomattavasti NT1a:ta yleispätevämpi mikki). ADK:lla on myös useita hyviä malleja, joista esim. Hamburg voisi olla sulle hyvä.
 
Huomaa, että jos menet kokeilemaan eri mikkejä, niin huomaat tuon kirkkaan yläpään kuulostavan aluksi hyvältä. Pidemmän päälle se ei sitten tosiaan olekaan aina pelkästään hyvä asia. Toki joka ainoalle mikille löytynee jossain vaiheessa se absoluttisen täydellisen paras käyttökohde, mutta se onkin sitten taas kokonaan oma ja pidempi juttunsa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=203873