Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Qsine
Alue:Tanssimusiikki
Aihe:Tuuraamisen lupaamisen käytöskoodisto
Aika:18.09.2011 21:55   (muokattu 18.09.2011 21:57)
En nyt muista, missä määrin tästä on ollut juttua täällä, muttei nyt ainakaan mielestäni vähään aikaan.
 
Eli kun joku soittaa ja pyytää tuuraamaan, hän ilmeisesti olettaa, että mikäli kollega ei satu tuurauspäivämääränä olemaan keikalla, on hän koko päivän kyhjöttämässä puhelimensa äärellä, jospa se vaikka soisi, ja joku kysyisi tuurauskeikalle. Tanssimuusikoilla on elämänsä kaksijakoisessa agendassa joko keikka tai halveksittavaa joutilaisuutta. Lähtökohta on kysyjällä joka kerta se esim. "onksulmitään ens lauantaina", kun lähestymisnäkökulman olisi parempi olla "haluutko lähteä keikalle ens lauantaina". Idea on siis se, että vaikkei tanssimuusikolla olekaan keikkaa jonain tiettynä päivänä, hän saattaa haluta tehdä jotain muuta kuin räveltää hiirenkorvamappiviidakossa seurojentalolla. Tanssimuusikon keikattomat (viikonloppu)päivät eivät ole mitään tyhjiöitä, jotka täyttyvät automaattisesti, kun niihin joku jotain äkkää tarjota. Keikka ei ole mikään prioriteetti 1 tahi Defcon 3.
 
No, tottahan toki jos rahat ovat tiukalla -ja kelläpä ei olisi-, monasti lähdetään kun kysytään, ei siinä mitään. Mutta sitten tulee se rahapuoli. Siitä kun ei saa kysyä, se on kirjoittamaton sääntö, pienet on piirit ja raaputa selkääni niin minä raaputan sinun, ja ykskin pyysi heti satakakskymppiä ja siltä loppu keikat! Jos kysyy liksasta ennen kuin on tuurauskeikka mustekynällä kalenteriin merkattu, niin on heti vittumainen diiva, joka välittää vain rahasta, eikä tajua meidän tanssimuusikoiden yhteisöllisyyden päälle, kas kun olemme yhtä suurta perhettä kaikki. Ja sitten kun suostutaan ja heitetään persehien katkussa paikallisen havakan selän takana se kuusi settiä, niin turha se on takahuoneessa käsi ojossa olla, sillä toimiston kauttahan maksu tietenkin menee. Vähään aikaan ei soittajaparka tiedä, että kuka se maksaja sitten on: onko se tilaajakollega vai toimisto, pitääkö jotain ilmoittaa ja minne. Seuraavalla viikolla selitetään tilanne ohjelmatoimistolle, verokortti pannaan liimataisviihteen osoitteeseen, 30 pv netto, ja sitten tilille vihdoin tulee se kusinen satanen.
 
Jokainen saa hoitaa nämä hommat haluamallaan tavalla, mutta itse olen sitä mieltä, että tanssimuusikko saa tuuraajansa helpommalla ruvetessaan jo siinä värväyspuhelunsa keskivaiheella mainitsemaan edes joitakin numeroita. DDR:n Stasi-puhelutkin olivat aikoinaan varmasti avoimempia kuin tanssimuusikoiden tuuraustensopimispuhelut.
 
Jos joku aloittaa meikäläisen kanssa tuolla "onksul ens lauantai vapaa" tms.:llä, tunnen heti itseni skottipaimeneksi, joka suljetaan pimeään huoneeseen lehmän ja lampaan kanssa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=6&t=203963