Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kompelonnora
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Ensimmäinen mikkini - vaihtoehtoja?
Aika:18.09.2011 14:39
mhelin: Isokalvoinen konkka (B1 tms.) ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Melkein suosittelisin puikkoparia (steroäänitys parantaa akustisia instrumentteja, erityisesti perkussioita) plus nauhamikkiä (tiukka suuntakuvio, hyvä transienttitoisto mikä olennaista puu- ja miksei muidenkin puhallinsoittimien äänityksessä), esim.
 
...
 
Nauhamikki (sopii hyvin klarinetin äänitykseen):
http://www.thomann.de/fi/beyerdynamic_m26080.htm

 
Joku tälläinen vois olla munkin suositus, sillä erotuksella, että vaikka toi 260.80 onkin hyvä mikki, siinä on valtavan raju alapääleikkuri (jonka voi toki viritellä pois, vaihtamalla siihen muuntajan) ja se on melko herkkä poksahduksilla (pop-fitteriä on alkuperäisestä mallista huononnettu), joten se ei ole laulun äänitykseen kovin optimaalinen, eikä muutenkaan ehkä ihan "yleismikki", vaikka onkin tosiaan älyttömän käyttökelpoinen joissain tapauksissa. Alkuperäinen M-260 on sitten toinen juttu ja niitäkin voi käytettynä löytää. Sennheiserin 431 vois olla dynaaminen, jonka valitsisin, jos saisin ottaa yhden dynaamisen/ribonin, ja se vois toimia sekä laululla, että klarinetilla aika hyvin, mutta sen hinta taitaa mennä yli - siis jos haluaa myös stereoparin. 431 ei vaadi ihan yhtä paljon etuvahvistimelta kuin toi 260.
 
Noita tboneja en oo koskaan käyttänyt.
 
Mitens olis köyhän miehen 441, eli ev 468 (joo, sitä myydään rumpumikkinä, tiedän) ja octava pari? Se olis varmaan se, mihin mä laittaisin 500 jos nyt aloittaisin tolla budjetilla ja yrittäisin äänittää noita soittimia. Tosin siinäkään ei ole kummoista pop filtteriä, mutta kuvio on sellainen, että sen voi viedä kauemmas, eikä siinä ole tota 260.80 valtavaa alapääleikkuria...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=203873