Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Vladi
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Fuzzin kaltainen soundi, kitarassa vika?
Aika:17.09.2011 16:26
Noniin, pääsinpä kitaroiden varteen ja äänittämään. Mitään syväanalyysiä voi olla vaikea lähteä tekemään näin pätkien perusteella, mutta kyllä tuo fuzzisuus taitaa johtaa loppuviimeks itse Bluetoneen. Aloittakaamme ääninäytteistä:
 
Signaaliketju: Joko Atlas Elegant tai Jucciz:elta lainassa oleva Gibson Les Paul Elegant ---> Vahvistin ---> Mesa Rectifier 2x12 V30:llä ---> Shure SM58 ilman lakkia ---> Äänikortti ---> Logic 9.
 
Mikin asettelu oli vähän sinnepäin mututuntumalla. Kaikissa pätkissä mikki ja äänikortin asetukset ym. samat. Kitaraa vaihtaessa vahvistimen asetuksiin ei ole koskettu. Huomatkaa että Atlaksessa on selvästi kuumemmat mikit kuin LP:ssä. Soitto on mitä sattuu, ekalla otolla tuli kyseinen FF:än biisi mieleen ja vertailua varten oli sitten pakko soittaa sama homma neljästi. Kummastakin vahvistimesta pyritty ruuvaamaan mahdollisimman avoin ja hyvä soundi, tosin liikaa aikaa en asiaan käyttänyt. :)
 
Bluetone Lead Jr. (Gain n. klo 9, Treble 15, Middle 15, Bass 8.30, Master naapuriystävällinen, VVR 10)
 
Atlas Elegant:
http://dl.dropbox.com/u/5209543/bluetone_leadjr/bluetone_Atlas.mp3
 
Les Paul Elegant:
http://dl.dropbox.com/u/5209543/bluetone_leadjr/bluetone_LP.mp3
 
Ja sitten Mark V:n läpi soitettuna:
 
Atlas Elegant:
http://dl.dropbox.com/u/5209543/bluetone_leadjr/mesa_Atlas.mp3
 
Les Paul Elegant:
http://dl.dropbox.com/u/5209543/bluetone_leadjr/mesa_LP.mp3
 
Itse kuulen selvästi tuon Bluetonen fuzzisuuden enkä oikein keksi että missä vika. Pyörittelin potikoita mielestäni ihan tarpeeksi kauan ja täällä huoneessa soundi oli jo ihan ok. Ero Mesaa on kuitenkin varsin selvä.
 
Pitänee ruveta selvittelemään asiaa Bluetonen Harryn kanssa. Kaikissa äänipätkissä Lead Jr. kuulostaa mielettömän hyvältä ja mielelläni saisin samanlaisia soundeja ulos myös tuosta omasta nupistani. Hieno se ainakin on, varsin Voxahtava, sanoisinko.
 
http://dl.dropbox.com/u/5209543/bluetone_leadjr/bluetone_leadjr.jpg
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=203859