Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Speedy
Alue:Rummut: soittaminen
Aihe:Keskustelua rummunsoiton opiskelusta ja opettamisesta.
Aika:17.09.2011 11:12
hollmi-5: Hyvä, että laitetaan oma aihe tälle...
 
Tuolla pläjäykset-osiossa tuli sellainen eteen, että opettajan ideat loppuvat. Eli oppilas on jo sillä tasolla, että opettajalla ei ole annettavaa. Miten sitten?
 
Tuo ei ongelmaksi useimmille muodostu. Semmoinen ongelma on minulla usein, että oppilas ei halua opetella kapulaotetta oikeaksi ja sitten sen aiheuttama jarru haittaa edistymistä. Yksikin poika kävi varmasti neljä vuotta tunneillani ja aina törmättiin samaan ongelmaan. Haluja rumpaliksi oli, mutta ihan keskitempoinen singlerolli jo tuotti ongelmaa. Tuplalyönneistä ei tullut mitään ja perusparadiddle tökki pahasti hitaillakin nopeuksilla. Ei sitä pelkkää bassorumpuvariaatio-treeniä ja erilaisia simppeleitä komppeja jaksa uudestaan ja uudestaan...

 
Minkä ikänen? Miksi ei halua? Onko hällä siihen joku syy vai ei vaan treenaa? Jos jälkimmäinen, eikä hyvät perustelut ja selittelyt auta niin jos vaikka soittas puolet tunnista pelkkiä tekniikkatreenejä, joskus vaikka koko tunninkin.. tuleepahan ainakin silloin soitettua.
 
Tai koitat keksiä jonkun keissin, jolla pystyt tunnin aikana osoittamaan tuon tekniikan tarpeellisuuden. Esim. joku filli, mikä ei vielä onnistu, puratte sen paloihin ja treenaatte palakerrallaan. Yleensä aika nopeasti tulee tulosta, ja onnistuminenhan on parasta motivointia..=) Mutta sen pitää siis olla sellanen minkä kerkeätte saada tunnilla hoidettua, jos se tulee läksyksi niin ei onnistu..
 
Ja tietysti tekniikka yms treenejä voi soveltaa setillekkin, komppeihin ja filleihin eikä tartte pelkästään virveliä lätkyttää..;)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=52&t=203893