Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Vladi
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Fuzzin kaltainen soundi, kitarassa vika?
Aika:15.09.2011 16:34   (muokattu 15.09.2011 16:43)
Moro!
 
Alkaa loppua ideat missä voisi olla vika. Kuten otsikko sanoo, kitarasoundini on aika fuzz-henkinen enkä tiedä syytä. En tajunnut ongelmaa aikaisemmin ollenkaan, kun tuolla Mark V:n säätimillä saa soundia säädettyä senverta paljon että asian huomaaminen vaati toisen vahvistimen. Sain toissaviikolla hyppysiini Bluetone Lead Jr:än jossa on "hieman" yksinkertaisempi kytkentä kuin Mark V:ssä. Ihmeteltiin Bluetoneja tekevän Harryn kanssa, että soundi on niin fuzzmainen ja ponneton. Käytiin Liidijunnun putket läpi eikä vika ollut niissä. Myöhemmin päivällä testasin Mark V:llä ja nyt kuulin selvästi, kuinka soundista puuttuu jotain ja semmoinen tietynlainen fuzzahtavuus on koko ajan läsnä.
 
Kaksi viikkoa tuosta eteenpäin, olen nyt testannut uudella kaappipiuhalla, eri instrumenttipiuhoilla ja laittanut myös kitaran suoraan kiinni vahvistimeen ilman pedaalilautaa välissä. Sama fuzzisoundi. Tänään kotiutin uuden kaapin mutta silläkin homma on sama. Viimeiseksi aloin tutkailemaan tuota kitaraani, tarkistin kaikki juotokset joissa ei päällisin puolin näyttänyt olevan mitään vikaa ja kokeilinpa myös kiskoa jokaista piuhaa varovaisesti josko juotos olisi kehno. Kaikki tuntuisi olevan kunnossa. Ongelma on sama kummallakin kitaramikillä.
 
Alkaa loppua ideat, missä voisi olla vika. Kannattaako tuon kitaran juotokset käydä vielä läpi vai voiko moinen edes johtua huonosta juotoksesta? Onko muilla vastaavia kokemuksia?
 
E: Omistan vain yhden kitaran tällä hetkellä.
 
-Vladi
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=203859