Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Mikael
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Neumann KH120A
Aika:13.09.2011 22:03
Tänään miksasin kokeeksi yhden biisin Neumanneilla minkä pari päivää sitten miksasin Geneleceillä. Tunnelma oli yllättävän luonteva ja kotoisa alusta lähtien, vaikka yleensä uudessa kuuntelussa tuntuu aluksi aina vähän olevan hukassa. Tekeminen tuntui helpolta ja ne ongelmat minkä kanssa oikeestaan aina on tullut painittua loistivat poissaolollaan. Missään vaiheessa ei tullut pakottavaa tarvetta hillitä laulun tai overheadeiden tai akustisen kitaran ylämiddleä (1-4kHz) ja basso tuntui asettuvan kohdalleen helposti. Yleisesti ottaen oli muutenkin sellainen tunnelma, että asiat vaativat vähemmän eq:tusta - varsinkin sitä sellaista kirurgi-henkistä leikkaamista tiukalla q:lla.
 
Subbasen puute ei miksatessakaan vaivannut ollenkaan - voi olla että konemusa/dub/reggae/tms. syvän basson kamassa subbasesta vois olla iloa mutta perus roots-rock ei kaivannut enempää kuin mitä nyt oli tarjolla. Oikeastaan se basso mitä Neumannit tuottivat tuntui olevan jotenkin kiinteämpää ja paremmin läjässä vaikka Genelecit menevätkin subbasen kera selväsi alemmas (38Hz vs. 52Hz +/-3db).
 
Ylipäätään keskialue tuntuu olevan Neumanneissa todella läsnä ja etenkin yksittäisiä soundeja ruuvaillessa melkein kaikessa tuntui olevan jotenkin enemmän lihaa luiden ympärillä. Vaihdellessa Genelecien ja Neumanneiden välillä tuntui myös että edelliset tuottivat jotenkin etäisemmän tunnelman, kun taas jälkimmäisiin vaihtaessa musa tuntui tulevan lähemmäs ja nimenomaan läsnäolon tunne oli vahva.
 
Stereokuvassakin oli eroja. Geneleceissä stereokuva tuntuu muodostuvan selvästi kaiuttimien väliin kun taas Neumanneilla reunat asettuivat reilusti kaiuttimien ulkopuolelle - siis sivusuunnassa - ja tunnelma on näin siis avarampi ja leveämpi. Toisaalta Geneleceissä asioiden sijainti stereokuvassa on erittäin tarkka ja tässä suhteessa Neumann tuntui hieman epäanalyyttisemmalta. Neumann ei tuntunut olevan niin tarkka myöskään kuuntelupisteen suhteen ja päätä liikuteltaessa soundi muuttui vähemmän kuin Geneleceillä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=203343