Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kiiski
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Mikrofonia hankkimassa
Aika:12.09.2011 20:52   (muokattu 12.09.2011 20:56)
teiv: Mietin tommosta suurikalvoista mikkiä.. Mutta siihen tarvitsee vissiin ulkoisen äänikortin tjsp? Selittäkää pliis, kun itse oon hieman pihalla näistä. Ja tosiaan tietokoneella tämä äänitys tapahtuisi.
 
Suurikalvoinen kondensaattori(!)mikrofoni tarvitsee phantom-jännitettä toimiakseen ja sellaisen syöttämiseen tarvitaan ulkoinen äänikortti, etuaste tai mikseri. Oletettavasti sinulla ei ole tällä hetkellä käytössä laadukasta äänikorttia, joten suosittelen hankkimaan samalla myös sellaisen riippumatta siitä mihin mikrofoniin päädyt.
 
Suurikalvoinen kondensaattorimikrofoni saattaa olla hyvä valinta sinulle, jos tarkoituksenasi on äänittää myös akustista kitaraa, laulua tai muita herkempiä äänilähteitä.
 
Mahdollisesti nämä olisivat tuotteesi:
http://www.thomann.de/fi/art_usb_dual_pre.htm
http://www.thomann.de/fi/studio_projects_b1.htm
 
Vaihtoehtoja on kiljoonia, tuossa minun ehdotukseni. Äänitysohjelmaksi kannattaa varmaan nykyään ottaa Reaper ellei äänikortin mukana tule jotain vastaavaa. Vältä Audacityä ja Kristalia.
 
EDIT: Älä pihistele mikkiständissä ja piuhassa! Halvan ja hyvän välinen hintaero ei ole kauhean suuri ja kiität itseäsi myöhemmin kun mikrofoni pysyy paikallaan ja piuha ei rätise. Seuraava panostuksen aihe onkin kuuntelu...
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=203787