Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ämpyilijä
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Loopperiaiheinen (Boss RC-30) kysymys, auttakee!
Aika:12.09.2011 17:18
Olisin erittäin kiitollinen, jos joku jakaisi tietämystään aiheesta.
 
Eli, hommasin juuri elämäni ensimmäisen loopperini treenikaveriksi. Nyt ihmetyttää, kun yhtä perustoimintoa ei millään löydy. Vai olenko käsittänyt loopperin toiminta-ajatuksen väärin.
 
Tälläinen ongelma siis: Kun äänitän loopperilla esim. yhden tahdin mittaisen kompin, niin laitehan alkaa luonnollisesti nauhoituksen katkaistua (playback-moodissa) sitten toistaa tätä yhtä tahtia loputtomasti. Seuraavaksi haluaisin nauhoittaa tähän kompin päälle vaikkapa 8 tahtia sooloa, ja kuunnella sen saman tien (tietysti niin, että se ensin äänitetty komppi kuuluu soolon alla).
 
Mutta tämäpä ei onnistukaan. Soolon nauhoitus katkeaa kysymättä heti ensimmäisen tahdin jälkeen, eli samassa paikassa, missä olet katkaissut nauhoituksen kun äänitin sen yhden komppitahdin. Tämän jälkeen se toistaa sitä sooloa (ja tietty komppia) ekan tahdin ajan.
 
Eli looppi on "määrätty" yhden tahdin mittaiseksi heti alussa, eikä kone suostu nauhoittamaan uusia kerroksia, jotka olisivat vaikkapa sen 8 tahdin mittaisia (tai jotain muita kerrannaisia tuosta alkup. loopin pituudesta).
 
Kysymys siis kuuluukin, että mitenkä tuon "uusimman" äänityksen pituuden saisi itse määrätä? Ja, kai tällainen kuuluu jokaisen loopperin perusominaisuuksiin?
 
Manualistakaan ei löydy oikein vinkkiä. Netistä on myös etitty muttei vielä ole tärpännyt.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=203782