Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:oiva tumpeloinen
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Ylä-E kielessä "sitar" efekti?
Aika:11.09.2011 01:41
Tommy The Cat: Baja telessä on tämmöinen outo vika. Ylä-E kieli soi sekä vapaana, että miltä tahansa nauhalta painettuna ikäänkuin "sitar"maisesti.. jos tiedätte mitä tarkoitan.
 
Jenkki foorumeilla puhuttiin että johtuu satulan huonosta urasta..mutta tuo joka nauhan käyttäytyminen samalla tavalla viittaisi vikaan tallapalassa? Kitarassa perus messinkipalat. Olen koittanut vaihtaa kohtaa johon kieli osuu tallapalassa, mutta ilman tulosta. Joten nyt ollaan kyllä täysin tietämättömiä.. Kielen korkeuskaan ei tuntunut vaikuttavan asiaan.
 
Kellään muulla kokemusta vastaavasta viasta?

 
Satulan huono ura se ei ole, koska sillä ei ole mitään väliä painettuihin ääniin. Se voi olla tallapala, mutta se voi yhtä hyvin olla jokin muukin resonaatio. Tallapalan pystyt helpoiten tarkastamaan vaihtamalla tallapalojen paikkaa. Jos resonointi siirtyy toiselle kielelle, vika on palassa. Jos taas ei, niin sulla on jokin muu osa löysällä tai vastaavaa. Kovin usein resonoinnit löytyy, kun soittaa kieltä, ja samalla ottaa muista osista kiinni. Virikoje kerrallaan, ja sitten potikoihin yms. osiin, niin löytyy ongelma. Jos kieli resonoi vapaata kieltäkin soitettuna, ei pitäisi olla vaikeakaan kokeilla eri osien resonointia.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=203741