Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Speedy
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:Soitto/treenitila.
Aika:04.09.2011 00:38   (muokattu 04.09.2011 00:39)
Mielenkiintoista juttua.. Itsellä oli vähän saman suuntaisia ideoita täksi kesäksi, mutta paremmin asiaan perehdyttyäni, luulin hommaa helpommaksi kun onkaan, niin jääpi ensi kesälle, jolloin on toivottavasti paremmin aikaa..
 
Omia huomioita, huone-huoneessa-ratkaisu on paras/ainoa vaihtoehto rakentaa äänieristystä. Matalien taajuuksien kanssa voi vuotaa vielä silti, jos ei ole tyyliin puolimetriset seinät, joten keskellä yötä ei ehkä pysty soittamaan.. Ja matalat äänet kuuluu yllättävän kauas.. Tuuletuskanavat/ilmanvaihto, ikkunat ja ovet ovat heikoin lenkki joihin saa myös rahaa kulumaan.. Vaikka seinä olisi metrin paksu, mutta ovi ei ole eristävä, on seinän "vaimennus" lähestulkoon turhaa..
 
Uutta tilaa rakennettaessa suunnitteluvaiheessa kannattaa ottaa huomioon ettei sisätilasta tule liian pieni, koska seinät siis paksunevat sisään päin.. Pienessä kopissa ei ole mukava soittaa akustisessakaan mielessä..
 
Asiasta oppii paljon kun lukee esmes foorumeilta kotiteattereiden rakenteluista, jonkun verran löytyy myös (koti)studioiden rakentelu juttuja.. Laitappa linkkiä jos tulee vastaan joku hieno rumpukoppi viritelmä..=)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=203557