Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Artemi
Alue:Konsertit, keikat, tapahtumat
Aihe:SILVER APPLES (US)+SIINAI, pe 11.11. Kuudes Linja
Aika:30.08.2011 11:03
ELEKTRONISEN MUSIIKIN PIONEERI SILVER APPLES ENSI KERTAA SUOMEEN
Pe 11.11.2011 Helsinki, Kuudes Linja +Siinai
 
Yksi kaikkien aikojen ensimmäisiä elektronisen musiikin kokoonpanoja, newyorkilainen Silver Apples saapuu viimeinkin Suomeen ja esiintyy Kuudennella Linjalla perjantaina 11. marraskuuta. Liput keikalle tulevat myyntiin torstaina 1. syyskuuta Tiketin toimipisteissä kautta maan.
 
Kosketinsoittaja/vokalisti Simeon Coxe III:n ja rumpali Danny Taylorin jo vuonna 1967 New Yorkin East Villagessa perustamaa, kirjailija W.B. Yeatsin runon mukaan nimettyä Silver Applesia voidaan kutsua elektronisen musiikin todelliseksi pioneeriyhtyeeksi. Kokoonpanon minimalistinen ja psykedeelinen konemusiikki yhdistettynä motorisiin rock-kappaleisiin ennakoivat sekä krautrockin että kokeellisen elektronisen musiikin syntymisiä. Lisäksi Silver Applesilla on ollut merkittävä vaikutus myös 90-luvun tanssimusiikkiin ja vaihtoehtorockiin.
 
Silver Apples julkaisi uransa alussa kaksi studioalbumia, Silver Apples (1968) ja Contact (1969), mutta hajosi pian jälkimmäisen ilmestymisen jälkeen. Lähes 30 vuotta myöhemmin kaksikko palasi yhteen, ja yhtyeeltä ilmestyi kadonnut kolmas albumi The Garden (1998). Samana vuonna Simeon Coxe III joutui vakavaan auto-onnettomuuteen ja yhtye vetäytyi jälleen vuosiksi kiertueilta. Keväällä 2005 Silver Applesin toinen jäsen Danny Taylor menehtyi sydänkohtaukseen.
 
Yhtyeen seuraava paluu tapahtui vuonna 2007, jolloin Simeon päätti jatkaa yksinään Silver Applesin tarinaa. Sittemmin Silver Applesin soolokokoonpano on kiertänyt muun muassa Spiritualizedin, Mobyn ja Grailsin kanssa sekä esiintynyt All Tomorrows Partiesin ja Electric Picnicin kaltaisilla vaihtoehtomusiikkifestivaaleilla. Niin John Lennoniin, Jimi Hendrixiin ja Kraftwerkiin kuin Beastie Boysiin, Beckiin ja Portisheadiin vaikuttanut yhtye on viime aikoina kunnostautunut myös remiksauksillaan esimerkiksi Simian Mobile Discon Scott-kappaleesta ja nousevan brittiyhtyeen S.C.U.M.:in Amber Hands -hitistä.
 
AIKATAULU:
19.00 ovet auki
19.30 Siinai
20.30 Silver Apples (USA)
 
LIPUT:
Myyntiin to 1.9.2011 klo 9.00
15 EUR +toimituskulut. Ennakko: Tiketti
 
urlwww.silverapples.com/url_
urlwww.myspace.com/officialsilverapples/url_
urlwww.siinai.tumblr.com/url_
urlwww.kuudeslinja.com/url_
urlwww.fullsteam.fi/url_
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=28&t=203453